Niko Kovač: Soriano bi mogao igrati za Barcelonu

Foto: Hina

NIKO KOVAČ jučer je uživo pratio novo sramoćenje Dinama u Europi. Hrvatski izbornik na Maksimiru je bio u ulozi komentatora za jednu austrijsku televiziju, a sudeći po onom što je vidio na terenu mogao je samo čestitati svojim bivšim kolegama. Naime, prije nego što preuzeo mladu, a zatim i A selekciju hrvatske reprezentacije, Kovač je bio pomoćni trener u Salzburgu.

Izbornika je u igri potapanja Dinama oduševio Španjolac Jonatan Soriano. Napadač Salzburga odigrao je 24 utakmice, a s hat-trickom protiv Dinama stigao je do brojke od 27 golova postignutih u dosadašnjem dijelu sezone u svim natjecanjima! Uz to moramo spomenuti da je upisao i 12 asistencija.

"Treba još malo na brzini poraditi, ali vjerujem da će Soriano uskoro prema Barceloni. Riječ je o vrlo kvalitetnom igraču kakve se rijetko viđa na nogometnim terenima", poručio je Kovač.

Soriano je u svojoj karijeri nosio dres Barcelone, ali nikada nije nastupio u seniorskoj ekipi. U Barcu B stigao je 2009. godine, a tamo je proveo tri godine sve dok nije za odštetu od 2.2 milijuna eura otišao u Salzburg. Teško je vjerovati da će Barcelona vratiti 29-godišnjeg odbjeglog sina, ali zato postoje drugi klubovi koji bi ga rado vidjeli. Među zainteresiranima su Everton, Valencia, Newcastle...

Pročitajte više