Nikola Jurčević danas dolazi na razgovor u Dinamo

Foto: Getty Images / Guliver image 

NIKOLA JURČEVIĆ danas bi mogao postati trener Dinama. Prema posljednjim informacijama iz kluba, Jurčević danas dolazi na Maksimir na razgovor s Upravom.

>>> KOMENTAR Nebitno je tko će biti novi trener Dinama 

Mario Cvitanović napustio je klupu nakon teškog poraza od Lokomotive (4:1). Dinamo je u teškoj krizi. Uz igru koju prikazuju, šest bodova prednosti nad Hajdukom ne znači puno. Treba im trener koji može hitno podignuti momčad (navijači to ne rade već godinama), a istovremeno krenuti s pripremama za iduću sezonu, u kojoj klub mora izboriti Europu ako želi preživjeti. 

U nedjelju su u Maksimiru padale razne kombinacije i imena. Bivši izbornik Ante Čačić je prekrižen, barem kao prva opcija. Nenad Bjelica, koji je već dugo želja Zdravka Mamića, to će ostati i dalje. U razgovorima se spominjao i Igor Tudor, ali samo u kontekstu trenera čiji rad se prati i dopada. 

Dinamo bi istog trenutka vratio Zorana Mamića, ali gazdin brat ima predobru gažu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. S Al Ainom postiže dobre rezultate, nude mu novi dvogodišnji ugovor, a traže ga i drugi klubovi. Mamić mlađi u kućni budžet kroz naredne dvije godine trebao bi donijeti oko 10 milijuna dolara za svoje trenerske usluge. Dinamo ga neće ometati na tom putu.

Popis potencijalnih trenera tako se smanjio, a Nikola Jurčević ostao je kao glavni kandidat. Pitanje je hoće li se uspjeti dogovoriti s Mamićem, no najavljeni dolazak u klub je jasan znak da je priča pred realizacijom. 

51-godišnji Jurčević posljednjih desetak godina radio je kao pomoćnik Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske, Lokomotivu, Bešiktašu i West Hamu. Jurčevića se malo tko sjeća kao samostalnog trenera no on je u HNL-u vodio 80 utakmica, prvi put u kolovozu 2002. godine, na klupi Zagreba.

Iduće godine preuzeo je Dinamo, osvojio Kup i Superkup (2003.), dok je naslov prvaka otišao u Split. U narednoj sezoni izgubio je Superkup od Hajduka na Poljudu (4:1), upisao još tri remija te napustio Dinamo koji na kraju sezone ispada u Ligu za bedaka. Jurčević je karijeru kratko nastavio u Austriji, ali se vratio u Hrvatsku. Svoju posljednju epizodu u HNL-u odradio je na klupi Slaven Belupa, a tada je krenula Bilićeva era u reprezentaciji. 

Mamić ga je triput pokušao vratiti u Maksimir, ali Jurčević je bio zauzet. Danas nije i stiže na poziv bivšeg kluba. 

Pročitajte više