Nisu kartel, nego isti klub: Jovanović ruši Lokomotivu!

Foto: Cropix / D. Krajač

NEOSPORNO je da Dinamo i Lokomotiva dijele mnogo toga; igrače, trenere, stadion, sponzore, a donedavno i klupske prostorije. Lokomotiva se sastoji od igrača s Dinamovim ugovorima, njezin predsjednik dugogodišnji je član Dinamovog IO-a.

Dinamo javno kroji politiku Lokomotive, zna to dobro bivši direktor Dinama Damir Vrbanović koji je u toj ulozi jednom rekao: "Još nismo odlučili hoće li Lokomotiva u prvu ligu". Na kraju će Dinamo pustiti svoj satelit u viši rang, a on je danas nadomak Europe. Zdravko Mamić uživa u pogledu na tablicu gdje su Lokomotiva i Hajduk bodovno izjednačeni. U tom paralelnom modrom svijetu ne vide problem što se dva povezana kluba natječu u istoj ligi. Propis natjecanja su jasni, a stvari su još jasnije i nakon odluke AZTN-a po prijavi udruge Naš Hajduk, koja je ustvrdila da Dinamo i Lokomotiva nisu dva privredne subjetka, već jedan, pa tu praktički nema tržišnog natjecanja i nadležnosti agencije. No, zato je to slučaj za MZOS i Jovanovićeve inspektore.

Jednaki i jednakiji

Kako se primjerice realizirao transfer Marcela Brozovića iz popularnih lokosa u Dinamo? I kako Lokomotiva uspijeva biti likvidna u bez ijednog navijača i ozbiljnog sponzora, u ova teška vremena.

Hrvatski nogomet više nije močvara, ovaj put usporedio ga je ministar s Orwellovom Životinjskom farmom, gdje su neki jednaki, a neki jednakiji.

"Nalaz AZTN-a je vrlo upečatljiv jer kaže da Lokomotiva i Dinamo nisu dva privrednika već jedan jedini i prema tome ne podliježu pod njihov Zakon. Indirektno je to zaključak da su Dinamo i Lokomotiva jedan klub. To je dosta pametnome. Drago mi je da je to zaključak Agencije, jer da je to došlo iz našeg Ministarstva, opet bi krenula vriska da politika želi uništiti Dinamo. De facto, oni su ustanovili tešku povredu sportskih uzusa i sportska inspekcija će temeljem ovog nalaza obaviti nadzor, ustanoviti je li to istina, i djelovati", najavio je Jovanović.

Pročitajte više