Nogomet se vratio na Maksimir: Hajduk zaustavio Dinamo

Foto: Index / Hina 

DINAMO i Hajduk odigrali su 1:1 u velikom derbiju prvog kola Prve HNL. Gosti su poveli pogotkom Caktaša, a za domaćine je izjednačio Soudani.

> Krznar: Nisam nezadovoljan bodom

Burić nakon remija s Dinamom: Uopće nisam sretan

> Scene kakve se dugo nisu vidjele: Tisuće navijača u centru Zagreba klicalo Dinamu

> Nezapamćen interes za derbi: Navijači došli i iz Srbije i Slovenije

> Ni sukob zaraćenih frakcija BBB-a nije pokvario praznik nogometa na Maksimiru

Po jedno iznenađenje na obje strane

Krznar i Burić veliki su derbi otvorili s po jednim iznenađenjem. Burić se odlučio pojačati vezni red defenzivcem Jeffersonom, dok je trener Dinama od prve minute na teren poslao Angela Henriqueza, iako se on tek par dana ranije vratio iz Čilea nakon slavlja na Copa Americi.
 
Na tribinama se okupio 23631 gledatelj, a od početka se Hajduk vrlo dobro postavio, s gustim veznim redom i kompaktnim linijama. Debitant Jefferson je bio prvi na velikom broju lopti i izostao je Dinamov pritisak u uvodnim minutama, tek je Ćorić jednom opasno pucao na dodavanje Pjace. Štoviše, Hajduk je prijetio iz brzih otvaranja, a u osmoj minuti je i poveo.
 
Ohandza sve pripremio za pogodak Caktaša
 
Franck Ohandza je napravio nered na lijevoj strani, oslobodio se čuvara i krenuo prema kaznenom prostoru. Poslao je tada povratnu loptu na desetak metara, a tamo je bio Caktaš i prizemnim udarcem matirao Eduarda pod južnom tribinom, za veliko slavlje skoro četiri tisuće navijača Bijelih.
 
Malo je to razbudili domaćine, ali i dalje nisu znali kako probiti gusti blok Hajduka, a ubrzo nakon što se upisao u strijelce Caktaš je bio u još jednoj dobroj situaciji, ali je izblokiran. S druge strane su iz daljine prijetili Ademi i Machado, siguran je bio Kalinić, a u 31. je Ohandza tražio jedanaesterac. Međutim, vidjelo se da se bacio kad je zaobišao Eduarda i Marić mu je dodijelio žuti karton zbog simuliranja.
 
Pjaca servirao izjednačujući gol Soudaniju
 
Kako je poluvrijeme odmicalo Bijeli su, međutim, padali u igri, a u 38. minuti Dinamo je to iskoristio. Sad je slično kao na Ohandza na drugoj strani pjaca napravio nered na svojoj poziciji, prošao je na snagu Tudora i servirao sve Soudaniju, a Alžirac je s desetak metara zakucao loptu pod gredu.
 
Do kraja prvog dijela još je u par navrata zaprijetio Dinamo, no bez većeg uspjeha. U nastavku, pak, ponovno sličan početak kao u prvom poluvremenu. Hajduk se opet dobro postavio i u prvih 20-ak minuta izgledao bolje na terenu, uz par pokušaja od kojih treba izdvojiti udarce s distance Jeffersona i Vlašića.
 
Završni pritisak Dinama nije donio promjenu rezultata
 
Ušao je nakon sat vremena u igru i Rog, uslijedile su promjene na obje strane, a potom je u zadnjih 15-ak minuta uslijedio i pritisak Dinama. Nisu Modri, doduše, kreirali neku veliku priliku, ali su stalno prijetili brojnim ubačajima i pokušajima s distance, a hajdukovci su ostali bez snage za brza otvaranja u napad, pa su  uglavnom bili bezopasni.
 
Pogodaka, međutim, više nije bilo, nakon šest minuta sudačke nadoknade Bruno Marić je odsvirao kraj. Po svemu viđenom, Hajduk je zasluženo uzeo bod na Maksimiru, poticajan pred nastavak sezone, a na čelu Prve HNL je, barem do okršaja Splita i Lokomotive u ponedjeljak, ostala Istra 1961.
 
Dinamo: Eduardo - Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić - Ademi, Machado - Soudani, Ćorić (od 62. Rog), Pjaca (od 82. Hodžić) - Henriquez (od 75. Cekici)
 
Hajduk: Kalinić - Tudor, Milović, Nižić, Pejić - Jefferson, Caktaš - Vlašić, Balić (od 52. Maloku), Roguljić (od 70. Maglica) - Ohandza (od 90+4. Kiš)
 
 

Standings provided by

 

 

Ponovno imamo derbi!!!

Posted by Index Sport on 12. Juli 2015

Pročitajte više