Norvežani su slomili Dinamo s Modrićem i Mandžom, Schildenfeld tragičar

Foto: Guliver Image/Getty Images

DINAMO, koji večeras od 21 sat dočekuje Molde u trećem pretkolu Lige prvaka, u Europi je dosad odigrao samo jednu utakmicu s norveškim klubovima.
 
Dogodilo se to prije osam godina kada je klub iz Maksimira u trećem kolu Lige UEFA-e izgubio 2:1 kod Branna u Bergenu.
 
Tragičar utakmice bio je Gordon Schildenfeld, jedini sadašnji nogometaš Dinama koji je tada nastupio u Norveškoj. Šifo je u 45. minuti kod rezultata 0:0 skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton. 
 
Siguran s bijele točke za vodstvo domaćih bio je Bjarnason. Početkom drugog dijela Dinamo je s igračem manje izjednačio preko Vukojevića, no pobjedu Norvežanima donio je Bakke, koji je s pet metara matirao Kocha.
 
Brann prije osam godina dočekao proljeće u Europi, a sada igra u drugoj ligi
 
Tada se u skupini Lige UEFA-e igralo jednokružno, a dalje su prošla tri od pet klubova. Dinamo je s dva boda (remiji protiv Basela i Rennesa), te s dva poraza od HSV-a i Branna završio četvrti.
 
Danas se Brann, klub koji je ostavio Dinamo bez još jednog europskog proljeća, natječe u drugoj norveškoj ligi, a tragičar Schildenfeld će zbog ozljede propustiti ovosezonske okršaje s norveškim prvakom.
 
Norvežanima zabijali Hodžić, Henriquez i Fernandes 
 
Dinamo ima iskustva s Norvežanima u prijatejskim utakmicama. Prošle zime na pripremama u španjolskoj  La Mangi Zoran Mamić testirao je momčad protiv dva norveška prvoligaša. S 4:0 pobijedili su Odd (Hodžić 2, Henriquez, Fernandes), a potom bez golova remizirali protiv Stromsgodseta, suparnika Hajduka u trećem pretkolu Europa lige. 
 
Sastavi:
 
Brann Bergen: Opdal - Dahl, Bjarnason, Hanstveit, Corrales - Huseklepp (od 90. Björnsson), Solli, Bakke, Vaagan Moen - Karadas (od 46. Guntveit), Helstad. Trener : Mons Ivar Mjelde.
 
Dinamo: Koch - Etto, Drpić, Schildenfeld, Čale - Vukojević (od 79. Guela), Pokrivač - Sammir (od 46. Carlos), Mandžukić, Modrić - Balaban (od 60. Tadić). Trener : Branko Ivanković.
 

 

Pročitajte više