Nova počast pokojnom Dudi: Hercules ulaz broj 5 na stadion posvetio Pavličiću!

DIRLJIVOM ceremonijom na stadionu Jose Rico Perez, hrvatska legenda Herculesa, u Alicanteu obožavani i nažalost prerano umrli Dubravko Dudo Pavličić, dobio je još jednu počast.

"Hasta siempre Dudo": Navijači Herculesa u čast Pavličiću promijenili grb kluba

Prema broju kojeg je godinama nosio na Herculesovom dresu, grad i klub su odlučili da se "peurta cinco" od sada nosi ime Dubravka Pavličića, a osim memorijalne ploče, sve koji budu ulazili na sjevernu tribinu, dočekat će "oltar" posvećen nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu koji je igrao na Euru '96, a devet godina ranije s Jugoslavijom je u Čileu bio omladinski prvak svijeta.

Za ovu priliku, ispred zida na ulazu na tribinu gdje je veliki pano s Dudinom fotografijom, kao i opis njegove karijere, Pavličićev zid bio je ukrašen i njegovim reprezentativnim dresom, kojeg je nosio na Euru prije 16 godina u Engleskoj.

Ceremonija, kojoj je osim gradskih otaca Alicantea i uprave kluba, prisustvovao i Neven Pelicarić, hrvatski veleposlanik u Španjolskoj, bila je iznimno emotivna, doslovno svi su plakali i prije nego što je Pavličićev sin Tin održao govor zahvale. Osim njega, prisutna je bila i Dudina supruga Višnja, kao i mlađi sin Luka i kćer Tea, koja je dobila povelju da je ovaj dio tribine od sada posvećen njenom ocu.

A što se tiče najljepših uspomena na skromnog i mirnog čovjeka i srčanog i borbenog igrača, one se protežu svakim kutkom stadiona, kluba i prekrasnog španjolskog grada.

Pročitajte više