Novak Đoković ponovio fantastičnu 2011.: "Uživam kao nikada prije"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ noćas je osvojio svoj drugi US Open pobijedivši u finalu vjerojatno najboljeg tenisača u povijesti ''bijelog sporta'' Rogera Federa s 3:1 u setovima.
 
> Fantastični Đoković osvojio US Open! Preko Federera stigao do 10. Grand Slam titule
 
Osvojivši svoj deseti Grand Slam prvi tenisač svijeta postao je tek četvrti tenisač u povijesti s dvoznamenkasti brojem naslova na četiri najveća svjetska turnira.
 
Noćašnje finale bilo je praznik tenisa, fantastičan meč u kojem su oba tenisača igrala atomski tenis, a svi koji su izdržali do pet ujutro mogli su uživati.
 
I koliko god je Švicarac bio blizu, Đoković je ipak za poen ili dva bio bolji i zasluženo je slavio.
 
''Prije svega, moram reći da se i dalje divim svemu onome što je Roger Federer napravio i što još uvijek radi za tenis. I dalje igra, i dalje napreduje. Rogere, odigrao si fantastičan meč, cijeli turnir si igrao sjajno, no večeras nisi imao sreće.
 
Želim ti sve najbolje u budućnosti. Kad god igram protiv Rogera, osjećam nevjerojatan pritisak jer igram protiv najvećeg svih vremena. Uvijek izvlači ono najbolje iz mene. Znao sam da ću morati dati svoj maksimum da bih ga pobijedio i za mene ovo je nevjerojatna večer'', nakon meča izjavio je Đoković koji je ove sezone igrao u sva četiri Grand Slama, a osvojio ih je čak tri, baš kao i prije četiri godine:
 
''Što reći, iza mene je nevjerojatna sezona, najbolja uz onu 2011. Međutim, ove sezone još više uživam jer sam suprug i otac. Volim ovaj sport, baš kako je Roger rekao, i ja i on imamo tu strast prema igri. Da nemamo tu strast ne bismo ni bilo ovdje sad. Ovi rezultati su samo motivacija da jednako ovako nastavim.''
 
Roger Federer nije uspio doći do svoga 18. Grand Slama i šestog naslova u New Yorku.
 
''Fantastičan je osjećaj vratiti se u finale US Opena. Posljednja dva tjedna bila su divna, kao i cijela američka turneja. Zadovoljan sam svojom igrom. Igrao sam u finalu, a tom cilju uvijek težite. Igrao sam protiv jednog velikog igrača i čestitke Novače na još jednoj velikoj pobjedi'', rekao je Švicarac.
 

Pročitajte više