Novi Ramsey: Protiv Hrvatske trebamo potvrdu pobjede nad Škotima

ASHLEY WILLIAMS, novi velški kapetan, vjeruje kako se njegova momčad može izvući neporažena iz Gradskog vrta gdje će večeras igrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske.

Branič Swanseaja u utakmici protiv Škotske prvi put je nosio kapetansku vrpcu. U toj ulozi zamijenio je Arsenalovog Aaona Ramseya.

"Sretan sam što sam dobio tu mogućnost, a posebno što smo pobijedili. Zadaća mi je bila podići suigrače, učinio bih to i inače, ali kada ste kapetan, ipak je drugačije. Isto tako, pobjeda je na kraju još slađa jer ste dobro obavili dodatnu zadaću", rekao je Williams koji smatra da je pobjeda protiv Škotske bila i više nego zaslužena.

"Bili smo bolji od Škota. Lopta je imala jako dobar protok, bili smo hrabri i čvrsti u startovima. Visok poraz od Srbije smo stavili iza sebe, jako mnogo smo razgovarali o toj utakmici i svi smo se složili da su nam naredna dva dvoboja izuzetno važni. Presretan sam što smo prvi dio posla dobro odradili, a sada moramo nastaviti u istom ritmu. U Osijeku trebamo potvrditi pobjedu nad Škotima".

"S Baleom se sve čini moguće, briljantan je"

U otočkim medijima je dosuđeni jedanaesterac za Velšane protiv Škotske podigao dosta bure. Williams smatra kako je sudac ispravno postupio.

"Jedanaestarc je postojao! Isto tako je i jedan raniji prekršaj trebao biti dosueđan kao kazneni udarac. Nije bilo dvojbe da će ga Gareth realizirati, on je jedan od najboljih igrača svijeta u ovom trenutku i sretni smo što ga imamo. S njim vam se čini sve moguće, on je briljantan."

I Gareth Bale se oglasio.

"Nisam ništa simulirao. Maloney me udario po nogama, nisam se mogao zadržati na njima i pao sam. Bio je to klasični jedanaesterac i stvarno je glupo pravdati se nakon toga", rekao je 23-godišnji nogometaš Tottenhama koji će protiv Hrvatske odigrati 28. utakmicu za reprezentaciju.

Wales nakon tri kola ima isto toliko bodova. Na vrhu skupine su Hrvatska i Belgija s po sedam bodova.

Pročitajte više