Novi izazovi prejako ga zovu: Bolt kreće stopama Carla Lewisa

NE SAMO da je potvrdio da će doći u Rio de Janeiro, već je Usain Bolt tamo najavio nove rekorde, pa čak i napad na nove discipline.

Priča je krenula nakon Londona. Šesterostruki osvajač medalja, najbrži čovjek svih vremena, razmišlja o povlačenju? Ni slučajno.

Gladan je uspjeha Bez obzira što se često uspoređuje s onima koji teško da su mogli napraviti više. I bez toga znali smo da Bolt spada u legende. No, on ne propušta to naglasiti.

"Definitivno ću biti u Riju. Ako budem spreman i zdrav. Bit će teže nego do sada, ali veselim se novim Igrama"

Hoće li se natjecati i u skoku u dalj? Želi li pokazat Carlu Lewisu, s kojim se često prepucava, da je jednako osebujan kao i on?

Carl Lewis uzeo je dva sprinterska zlata u LA-u 1984., ali ih nije uspio obraniti. Skokom u dalj dominirao je godinama i uzeo četiri zlatne medalje, posljednju u Atlanti 1996. godine.

"Radi se o postizanju drugih ciljeva, postoji puno stvari koje mogu ostvariti u sportu. Moj trener želi da idem na 400m, ja želim skok u dalj. Uvijek ću težiti rekordima, a ostalo ćemo odlučiti kada završi sezona", potvrdio je Bolt.

Ima vremena, tek je ovih dana napunio 26. godinu.

"Jednog dana želim biti i nogometaš"

To je poruka za Alexa Fergusona.

Blake i Bolt završili za ovu sezonu

U četvrtak će Bolt najprije ponovo na atletsku stazu. Susrest će se s Yohanom Blakeom kojemu je sve rekao na stazi u Londonu. Blake je dva puta bio srebrni. Treba biti sretan. i njemu je tek 21 godina. Sutra se neće natjecati. Bolt ide na 200 m, Blake na stotku.

Neće se sudariti do kraja sezone, na mitinzima Dijamantne lige u Zürichu i Bruxellesu. Blakeu smeta.

"odmor od Bolta dobro će mi doći"

Pročitajte više