Novi šok: Olić ne putuje na Euro, poziv dobio Kalinić!

IVICA OLIĆ ne ide na Euro! Pregled u Munchenu pokazao je da je ozljeda teže prirode i da neće moći igrati na turniru u Poljskoj. Slaven Bilić poslao je poziv Nikoli Kaliniću koji će se reprezentaciji priključiti tijekom dana.

"Ozljeda koja se nije činila značajnom i suprotno subjektivnom dojmu igrača i liječnika, ali i inicijalnom pregledu liječnika, nažalost se pokazala kao ozljeda teže prirode, rekao je liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević

"Nalaz ultrazvuka i magnetne rezonance, a na iznenađenje svih prisutnih, pokazao je rupturu, odnosno djelomično puknuće duge glave mišića bicepsa desne natkoljenice za čiji oporavak može trebati između 4 i 6 tjedana", kaže dr. Bahtijarević.

Kalinić ide na Euro

Slaven Bilić je stoga pozvao napadača Dnjipra Nikolu Kalinića kao zamjenu. Podsjećamo, Kalinić je zajedno s Vrsaljkom i Lovrenom bio otpisan kao višak na popisu prošlog tjedna. Kale se na prvoj pripremnoj utakmici protiv Estonije pokazao spremnim i u formi zabivši gol, a budući da Bilić na mjestu napadača ima tri spremna igrača Mandžukića, Jelavića i Eduarda, Kale je postao prekobrojan. No, ozljedom Olića se vratio iz "mrvih".

Olić je najbolji kada je najteže: Zabijao Talijanima i Nijemcima

Olić je debitirao za hrvatsku reprezentaciju 2002. godine u Rijeci protiv Bugarske. Upravo je te godine, kao najbolji strijelac HNL-a, otputovao na Svjetsko prvenstvo u Koreji i Japanu gdje je na famoznoj Ibaraki zabio čuveni pogodak Talijanima za 1:1.


Na SP-u 2002. godine odigrao je dvije utakmice, prvu protiv Talijana, a drugu protiv Ekvadora u kojoj je Hrvatska uspjela izgubiti utakmicu, ali i plasman u osminu finala.

Ola je drugi nastup na velikom međunarodnom natjecanju ostvario 2004. godine u Portugalu, gdje je nastupio protiv Švicarske, Francuske i Engleske. U tri odigrana susreta nije se uspio upisati u listu strijelaca. Nakon toga, pod palicom Zlatka Kranjčara Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj. Ola je nastupio u sve tri utakmice u skupini, no ni jednom nije zatresao protivničku mrežu.

2008. godine Hrvatska je u Austriji i Švicarskoj igrala u skupini A protiv domaćina Austrije, Njemačke te Poljske. Olić je u skupini nastupio protiv Austrije i Njemačke, a upravo je protiv "elfa" zabio drugi pogodak koji se kasnije pokazao kao pobjedonosni (2:1). Bilić ga je u trećoj utakmici u skupini odmarao, dok je u četvrtfinalu protiv Turske zamijenjen u 97. minuti Ivanom Klasnićem.

Pročitajte više