Novi šok za Bijele: Omraženi Pristovnik delegiran za susret s Istrom

Foto: HINA

VRLO burno bit će na Poljudu narednih dana, nakon što je HNS za dvoboj Hajduka i Istre sljedećeg vikenda delegirao zagrebačkog suca Igora Pristovnika. Štoviše, i svih pet preostalih sudaca stiže iz Zagreba - Vrabec, Gulan, Ambrinac, Mlakar i Bertol, a čak je i delegat Robert Balen iz glavnog grada Hrvatske. Vrlo je interesantna i priča o kontroloru suđenja na tom susretu Osječaninu Tomislavu Šetki.

Šetka je u veljači 2010. godine dobio 1.5-godišnju suspenziju Uefe zbog navodnih kontakata koje je imao sa braćom Šapina, osuđenicima za namještanje utakmica u njemačkim ligama. No vratimo se Pristovniku. Zanimljivo je kako Bijeli gotovo nikada nisu imali ugodna iskustva s Pristovnikom. Naime, u devet susreta u kojima je ovaj Zagrepčanin sudio, Hajduk je upisao pobjedu, remi i sedam poraza.

Nakon posljednjeg susreta i poraza na Gradskom Vrtu, iz Splita su osuli drvlje i kamenje po Pristovniku. Naime, Osijek je pobjednički gol postigao u posljednjim minutama susreta iz očiglednog zaleđa, što je i utvrđeno kasnijim pregledavanjem snimki. Ova odluka čini se kao pravo dolijevanje ulja na vatru. Naime, još se nisu ni stišali prigovori na suđenje Marka Matoca u Koprivnici, a već je povjerenik za suđenje Ivan Peraić dao novi materijal ionako kivnim Splićanima.

Pročitajte više