O´Shea: Moramo pronaći neki motiv za Italiju

NOGOMETAŠI Irske upisali su dva poraza u skupini C Europskog prvenstva. Najprije ih je pobijedila Hrvatska 3:1, a potom se i Španjolska poigravala s momcima Giovannija Trapatonija, te pobijedila 4:0. Ircima slijedi posljednja utakmica na prvenstvu protiv Italije. Irska je izgubila svaku šansu za prolaz, dok su Italiji ta tri boda neophodna za prolaz dalje.

> Prandelli: Španjolska je drugi svijet, ne vjerujem da su se dogovorili s Hrvatima

"Ne želimo napustiti turnir s tri poraza, to je sigurno. Naravno, teško je nakon ovakve prve dvije utakmice. Teško je podići se i na pravi se način motivirati, ali moramo", rekao je obrambeni igrač John O'Shea.

"Moramo igrati i za svoj obraz, ali i zbog svih naših divnih navijača koji su zbog nas došli ovdje na Euro. No, žestoko smo radili dvije godine u kvalifikacijama da bi ugledali ovaj Euro, pa bi i zbog toga bilo nekako ružno da još jednom padnemo bez ispaljenog metka. Moramo protiv Italije biti daleko bolji nego dosad."

Trapattoni: Volio bih ostati izbornik Irske do 2014. godine

Giovanniju Trapattoniju, izborniku irske nogometne reprezentacije, jasno je da nije ispunio očekivanja irskih navijača, ali on već razmišlja o budućnosti na klupi Irske.

"Volio bih ostati na irskoj klupi do Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu" - rekao je najstariji izbornik svih europskih prvenstava.

"Moj entuzijazam je, kao i uvijek, ogroman. Vjerujem u ovu momčad, vjerujem u njen ponos i strast. Ponosni sam izbornik momčadi koja je napravila golemi posao u kvalifikacijama. Radili smo i radili za dolazak na Euro i tu sam osjetio snagu ove momčadi. Želim još jednom sve to proći s Ircima", poručio je Trap.

Pročitajte više