Obrvan nakon skalpa Barcelone: Igrači sada vide da je u sportu sve moguće!

DAN nakon povijesne pobjede Zagreba nad Barcelonom trener Ivica Obrvan ostao je "na zemlji". Iako je javnost opijena velikim uspjehom Zagrebaša, koji su sa 29:30 slavili protiv aktualnih europskih prvaka, Obrvan smatra kako euforiji mjesta nema.

> Prva povijesna pobjeda: Zagreb bacio europskog prvaka Barcelonu na koljena!

> "Opet Hrvati, Barca osjetila genijalnost balkanskog rukometa"

"Jako dobro smo odigrali protiv Barcelone. Naša želja je bila ispraviti sve loše što smo napravili protiv Savefoha u Švedskoj i htjeli smo odigrati dobru utakmicu. Poklopilo se da smo stvarno odlično odigrali i pobjedili smo momčad koju je jako teško pobjediti. Posebno na njihovom terenu. Pohvalio bih igrače na kvalitetnoj igri i lijepoj utakmici", rekao je pred HTV-ovim kamerama Obrvan, a zatim nastavio: "Znali smo da je Barca prva prije utakmice pa smo igrali rasterećeno. Gledajući njihovo zagrijavanje i pristup Barcelone na utakmici vidi se da nas nisu podcijenili već su dali sve od sebe".

"Ovo je veliki rezultat, prva pobjeda Zagreba nad Barcom nakon 20 godina"

Recept za pobjedu protiv Barcelone je jednostavan. Odlična forma vratara, agresivna i precizna vanjska linija te ubojita i brza krila. Zagreb je to u subotu sve imao. Šego je zaključao vrata, Horvat je utrpao Šariću sedam golova, isto kao i fenomenalni Kopljar, a Josip Valčić se potrudio da se izostanak Ivana Balića ne osjeti.

"Skupina naših igrača, na čelu sa Šegom, bila je raspoložena. Kada smo vidjeli da možemo iščupati pozitivan rezultat još više smo stisnuli. Ovo je veliki rezultat posebno ako znamo da je ovo prva pobjeda Zagreba nad Barcelonom nakon 20 godina što je hvalevrijedan podvig. Drago mi je da su igrači vidjeli kako je u sportu sve moguće i sada se moramo što bolje pripremiti i pokušati se plasirati među osam najboljih klubova u Europi", kaže Obrvan.

Zagreb je ovom pobjedom osigurao drugo mjesto u skupini A, a sljedeći tjedan čeka ih dvoboj protiv švicarskog Kadettena u Areni Zagreb.

Pročitajte više