Očajni Dinamo s igračem više spašavao bod u Kranjčevićevoj

Foto: Hina

ZAGREB i Dinamo odigrali su na stadionu u Kranjčevićevoj susret bez pogodaka, Modri nisu zabili drugo kolo uzastopce, nije im pomoglo ni isključenje Jurendića u 68. minuti.

>Mamić: Ovakvi nismo ni za dno HNL-a, sreća da dolazi pauza
 
Modrima kao da je još u mislima bio Salzburg
 
Ulazak gostiju u utakmicu dao je naslutiti da im je još u glavama bio debakl protiv Salzburga u četvrtak, igralo se bez nekih većih prigoda, u 15. je Soudani iz teške situacije škaricama promašio prazan gol, a šest minuta potom Pjaca je loše pucao poslije ubačaja Ademija. S druge strane je zaprijetio Stepčić iz slobodnog udarca te još jednom s vrha kaznenog prostora i to je bilo to u prvih 45 minuta.
 
Posebno neraspoložen kod Dinama bio je Brozović, s mnogo krivih predaja lopte, a ni ostatak ekipe zadužen za kreiranje napadačkih akcija nije bio na razini. Andrijašević je dobio priliku od početka, ali osim jedne odlične duge lopte iz slobodnog udarca, nije bio dobar, dosta će reći podatak da je na poluvremenu umjesto njega ušao Machado.
 
Sigali zaustavio pogodak, Machado autor najopasnije prijetnje Dinama
 
Na početku nastavka Sigali je spasio Modre, ispred gola je blokirao udarac Medića glavom, a na drugoj strani pucao je Henriquez s 12 metara, no obranio je to Livaković. Čileanac je i danas bio ponajbolji kod Dinama, uz solidnog Pjacu se aktivnošću u napadu i pokušajima izdignuo iznad sivila cijele ekipe.
 
U 59. je Dinamo bio najbliže pogotku, iz slobodnog udarca s 18 metara po sredini gola Machado je gađao gornji desni kut, ali odlično intervencijom je to obranio Livaković. Zatim je Mamić povukao Brozovića iz igre, a u 68. je Josip Jurendić dobio drugi žuti karton, možda i malo prestrogo u toj situaciji.
 
Mamić nije znao iskoristiti igrača više, Eduardo spasitelj
 
Stavljanjem u igru Wilsona umjesto Sigalija Mamić je krenuo po sve ili ništa, i skoro mu je i ostalo - ništa. Naime, nakon što je u 15-ak minuta Dinamo uspio tek zaprijetiti udarcem Henriqueza iz sjajne akcije Čileanca i Pjace Zagreb je imao dvije prilike za mat.
 
Prvo je u 83. minuti Gabrijel Boban sjajno primio loptu na prsa i iz okreta pucao sa nekih osam metara, no udarac koji je išao u okvir gola je u posljednji tren blokirao Pinto. Četiri minute potom isti Boban je izašao sam pred Eduarda, malo iskosa, a Portugalac je izlaskom daleko od gola zatvorio kut napadaču Zagreba i skrenuo njegov udarac u korner.
 
I onda je na samom kraju pritisnuo Dinamo, no blokirali su igrači Zagreba par pokušaja, Henriquez je u jednoj situaciji pucao glavom ravno u vratara, a zadnji pokušaj bio je onaj Soudanija, koji je s nekoliko metara iskosa pogodio vanjski dio mreže.
 
Sterilni Dinamo, smisleni Zagreb
 
Dinamo je tako da Rijeci priliku da dođe na četiri boda zaostatka, a Mamići su dobili novi razlog za brigu. Osim inferiornosti u europskim natjecanjima, stigla je i sterilnost u domaćem prvenstvu, odnosno drugi uzastopni remi bez postignutog gola i bez stvorenih izrazitih prilika za gol. Mamića može brinuti i reakcija igrača nakon poraza od Salzburga, nisu se uspjeli trgnuti, možda je i umor kumovao tome, no danas su izgledali daleko od izdanja koje je potrebno da se svlada danas solidni Zagreb. Domaćin se organizirano branio i s nekoliko brzih izlazaka u napad još jednom pokazao da ima taktiku za igru s jačim protivnikom.
 
Zagreb je ostao jedini klub HNL-a kojeg Modri nisu svladali ove sezone, niti nakon drugog ogleda s njima, u prvom dijelu sezone su prekrasnim golom Stepčića Pjesnici uzeli bod na Maksimiru. Nakon dvotjedne stanke zbog utakmice reprezentacije na rasporedu je derbi protiv Hajduka na Maksimiru.

Zagreb: Livaković - Jurendić, Kovačić, Musa, Štiglec - Krovinović, Stepčić, Mudražija (od 69. Dučkić) - B. Boban (od 56. Konopek), G. Boban, Medić (od 72. Strika) 

Dinamo: Eduardo - Pinto, Sigali (od 73. Wilson), Taravel, Ibanez - Ademi, Brozović (od 65. Vukojević), Andrijašević (od 46. Machado) - Soudani, Pjaca, Henriquez

Rezultati 15. kola Prve HNL:
 
Zagreb - Dinamo 0:0
 
Večeras:
 
Rijeka - Lokomotiva
 
Subota:
 
Istra 1961 - Zadar 1:1 (Radonjić 69/Buljat 86))
 
Hajduk - Osijek 2:1 (Caktaš 54-11m,Gotal 64/Glavaš 67)

Petak:
 
Slaven Belupo - Split 1:0 (Melnjak 56)
 
Ljestvica Prve HNL:
 
 1. Dinamo         15 11 4 0  35:9   37
 2. Rijeka         14  9 3 2  32:12  30
 3. Hajduk         15  7 5 3  32:19  26
 4. Lokomotiva     14  6 2 6  28:26  20
 5. Split          15  4 6 5  17:16  18
 6. Zagreb         15  4 5 6  19:23  17
 7. Istra 1961     15  3 5 6  15:21  15
 8. Osijek         15  4 2 9  14:26  15
 9. Slaven Belupo  15  3 4 8   9:24  13
10. Zadar          15  3 3 9  15:40  12

Pročitajte više