Odbijena žalba Zadra: Nema nove utakmice s Belupom

Foto: Hina

NK ZADAR je u ponedjeljak u predviđenom roku prema Propozicijama natjecanja podnio žalbu na utakmicu 35. kola hrvatskog prvenstva kod Slaven Belupa, tražeći njeno poništavanje i određivanje termina za odigravanje nove utakmice.

> Blatnjava parodija HNL-a

> Indexov pregled kola: Drugačije ne može

U žalbi navodi da je sudac utakmice “na svoju ruku uz suglasnost povjerenika” donio odluku da utakmicu započne s jednim satom zakašnjenja te da nije bilo uvjeta da utakmicu započne odnosno da ju je trebao prekinuti što su od njega tražili igrači NK Zadra.

"Rješavajući žalbu, osim usmenih saznanja od službenih osoba utakmice i predstavnika kluba dobivenih na dan odigravanja utakmice, povjerenik za natjecanje izvršio je uvid u zapisnik utakmice te dopunska očitovanja delegata i suca utakmice po navodima iz žalbe.

Kako je nedvojbeno utvrđeno da je dogovor o početku utakmice u 19 sati postignut uz suglasnost svih službenih osoba i predstavnika i trenera oba kluba te da je utvrđivanje nepodobnosti terena za igru prema Pravilima nogometne igre, Pravilniku o nogometnim natjecanjima i Propozicijama natjecanja isključivo u domeni suca utakmice, povjerenik za natjecanje odbio je žalbu NK Zadar i registrirao utakmicu postignutim rezultatom", stoji u priopćenju 1. HNL.

Podsjetimo, susret je odigran u potpuno nenogometnim uvjetima, iako se domaćin cijelog dana trudio osposobiti travnjak za igru. No, kiša je padala danima i potopila teren, a nije pomoglo ni što je nakratko prestala padati prije drugog početka utakmice, od 19 umjesto 18 sati. Za to vrijeme treneri obje momčadi Igor Štimac i Ante Čačić složili su se da bi bilo najbolje odgoditi utakmicu, no delegat i suci odlučili su da se igra. U blatu i vodi do gležnja bilo je nemoguće odigrati smislenu akciju, a ni izvođenje penala nije bilo moguće pa je oba udarca obranio zadarski vratar Gluić.  U jednom trenutku igrači Zadra skupili su se pored aut-linije prijeteći da će odustati od igre i napustiti teren, rasprava je trajala nekoliko minuta, ali su pristali nastaviti. Štimac je nakon susreta tvrdio da mu je glavni sudac Matoc obećao prekinuti dramu u 71. minuti kako bi se priznao rezultat 1:0, no to se nije dogodilo, a Slaven je do kraja zabio još jedan gol. Niti sekunde sudačkog vremena Matoc nije dopustio ni u prvom ni u drugom poluvremenu, iako je potraćeno puno više vremena nego u "normalnim" uvjetima HNL-a.


Situacija iz 40. minute; igrač Belupa pokušao je izvesti korner i pao

Pročitajte više