Odbrojavanje uz Index i topovski udar Michela De Wolfa: Još 58 dana do SP

Foto: Fotomontaža Index

OSTALO je još 58 dana do početka najiščekivanijeg događaja godine, do početka Svjetskog prvenstva u zemlji u kojoj je ova igra puno više i od samog života, u Brazilu. Index s vama odbrojava dan po dan, sve do spektakularnog otvaranja u Sao Paolu, kada će cijeli svijet gledati Brazil i Hrvatsku. Prisjećamo se s vama najljepših pogodaka u povijesti svjetskih prvenstava. Odbrojavanje je počelo!

58. Michel De Wolf: Belgija - Južna Koreja 2:0, SP u Italiji 1990.

U skupini E na svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. igrali su polufinalist sa prošlog svjetskog prvenstva u Meksiku Belgija, uvijek jaka i opasna Španjolska, nezgodni Urugvaj s Francescolijem, Fonsecom i Rubenom Sosom te godinama prva reprezentacija Azije, Južna Koreja.

Izjednačena grupa u kojoj su se ipak Belgija i Španjolska nametnule kao glavni favoriti. Prvo kolo je donijelo remi Urugvaja i Španjolske. Dosadna utakmica bez golova u kojoj su puno bliže pobjedu bili Južnoamerikanci. Naime, Urugvaj je imao jedanaesterac kojeg je visoko preko gola zapucao Ruben Sosa. Elektronika iza gola je izmjerila brzinu tog udarca i dugo vremena je taj šut važio kao najbrži udarac u povijesti nogometa.
 
Belgijanci slomili Koreance remek-djelima
 
Drugu utakmicu prvog kola odigrali su Belgija i Južna Koreja. Od prve minute je bilo jasno koja je ekipa bolja, no cijelo prvo poluvrijeme su uporni Koreanci odolijevali napadima Belgije i kapitulirali su tek u 53. minuti kad je katastrofalnu pogrešku golmana In Young Choa kaznio Marc Degryse. Korejski golman je ničim izazvan izletio na oko 30 metara van svog gola i belgijski ga je napadač efektno lobao.
 
U 64. minuti kraj priče i to na kakav način. Michel De Wolf je primio jednu loptu na oko 30 metara od gola Koreanaca, pogledao i opalio svom snagom. Lopta je poput strijele fijuknula zrakom i zabila se točnu u rašlje. Fantastičan gol, jedan od najljepših na cijelom Mundijalu u Italiji.
 

Pročitajte više