Odličan početak doigravanja: Medveščak slavio protiv Znojma

U PRVOJ četvrtfinalnoj utakmici doigravanja EBEL lige Medveščak je slavio rezultatom 3:1 protiv Znojma. Golove za Medveščak zabili su Alan Letang i dvaput Joel Prpić, dok je Kristana matirao Jan Šeda. Ovo je prva utakmica protiv Znojma od četiri planirane u doigravanju i započela je na najbolji mogući način - pobjedom.

Znojmo tražio tučnjavu, Medvjedi golove

Prva trećina je započela vrlo agresivno i dinamično. Ratoborne Čehe, koji su konstantno provocirali Medvjede, smirio je na trenutak golom u 2. minuti Alen Letang na asistenciju Banhama. Da je Medveščak bio puno bolja momčad na početku potvrđuje i podatak kako je vratar Znojma upisao 13 obrana do 15. minute utakmice.

Također, kako su pokušavali na sve načine započeti sukob s Medvjedima igrači Znojma igrali su više od pola prve trećine s igračem manje. U 13. minuti Zanoški je prihvatio izazov jednog Čeha, koji je odmah "poljubio" led Doma sportova nakon udarca u glavu. Što se igre tiče Banham je bio fantastičan u organizaciji napada i pronalazio je svoje suigrače preciznim dodavanjima, dok su Naglich, Kinasewich i Letang konstantno pucali po golu Čiliaka.

Super Banham

U drugoj trećini Znojmo se primirio i gosti su počeli igrati normalan hokej, ali i dalje su bili bez odgovora na brzo klizanje i kretanje Medveščaka. 24. minuta susreta donijela je puno uzbuđenja. Gregory Day je izbacio dvojicu igrača Znojma, došao je do Čiliaka i snažno opalio po golu, ali se pak odbio od stative ispod češkog golmana.

Isprva se oglasila sirena da je pao pogodak, ali su suci nakon pregledavanja snimke, opravdano, poništili gol. Dvije minute nakon te situacije, Čiliak je kapitulirao. Fantastični Banham pronašao je isturenog Prpića koji bez problema šalje pak u mrežu. Do kraja druge trećine Medveščak se "preselio" na polovicu Znojma, no golova u navedenoj trećini više nije bilo.

Prpić potvrdio pobjedu

Posljednja trećina nije dobro započela za Medvjede. Tom Zanoški izborio je kazneni udarac, koji je kasnije i promašio, a u 53. minuti malobrojne navijače Znojma razveselio je Jan Šeda, koji je na asistenciju Bartoša lagano poentirao. U tom razdoblju Znojmo ostaje bez igrača manje na dvije minute, što je bilo i više nego dovoljno Joelu Prpiću da na asistenciju Banhama prevari Čiliaka u 56. minuti.

Raymond: Bit ćemo sve bolji i bolji

Odmah nakon utakmice trener Medveščaka Marty Raymond za kamere HRT-a iznio je svoje dojmove o utakmici protiv Znojma.

"Svi znaju da je pobjeda ključ za prolazak u polufinale. Mislim da smo krenuli na najbolji mogući način. Zadovoljan sam kako smo odigrali ovaj susret. Dečki su igrali s puno energije i vjerujem kako ćemo biti sve bolji i bolji", kratko je poručio Raymond.

Medveščaku slijedi uzvratna utakmica protiv Znojma u Češkoj, 21. veljače, a dva dana nakon toga, 23. veljače, Medvjedi se vraćaju pred svoju publiku u Zagreb.

Iznenađenje doigravanja pobjeda Vienna protiv Linza

U ostalim utakmicama Alba je možda i malo neočekivano deklasirala ljubljansku Olimpiju sa 7:2, dok je Red Bull u Salzburgu nadigrao Klagenfurt 5:3.

Za iznenađenje su se pobrinuli hokejaši Vienne koji su na gostovanju bili bolji od Linza s 4:3 nakon produžetka, a pobjednički pogodak djelo je Dana Bjornliea dvije i pol minute u produžetku. Podsjetimo, u doigravanje je Linz krenuo s prve, a Vienna s posljednje, osme pozicije na ljestvici.

EBEL liga, doigravanje:

Medveščak – Znojmo 3:1 (1:0)

Alba – Olimpija 7:2 (1:0)

Red Bull Salzburg – Klagenfurt 5:3 (1:0)

Linz – Vienna 3:4, nakon produžetka (0:1)

Pročitajte više