Odlični Kostelić treći u "svom" Wengenu

Foto: AFP

FELIX NEUREUTHER pobjednik je slaloma u Wengenu. Ivica Kostelić nije uspio slaviti četvrti put zaredom na svojoj omiljenoj stazi, završio je treći.

Neureuther je prvu vožnju odradio sjajno, bio je drugi iza neuhvatljivog Marcela Hirschera. Drugu vožnju Nijemac je odradio bez pogreške i zasluženo slavio. Hirscher, pobjednik posljednja tri slaloma, u drugoj vožnji je dosta griješio, pa je ostao bez pobjede, ali je drugim mjestom osvojio novih 80 bodova.


Neureuther "leti" prema pobjedi

Kostelić je prvu vožnju završio na četvrtom mjestu, a do drugog ovosezonskog postolja i rekordnog dvanaestog u Wengenu, stigao je nakon odlične druge vožnje u kojoj je briljirao u donjem dijelu staze. Jens Byggmark, trećeplasirani iz prve vožnje, napravio je veliku pogrešku i tako gurnuo Ivicu na postolje, prvo slalomsko još od siječnja prošle godine. Odličan rezultat ostvario je Manfred Moelgg koji je s 10. mjesta briljantnom drugom vožnjom došao do četvrtog.

Alexis Pinturault, pobjednik wengenske superkombinacije, napravio je veliku pogrešku u prvoj vožnji i nije izborio drugu. Dalibor Šamšal, drugi hrvatski skijaš, zaostao je 3 sekunde i 35 stotinki za Hirscherom i zauzeo 41. mjesto. U poretku slaloma vodi Hirscher sa 600 bodova, 114 više od Neureuthera. Kostelić je peti s 255 bodova.

Pročitajte više