Odluka UEFA-e o prekinutom susretu Srbije i Albanije ipak u petak

Foto: Screenshot

DANAS je trebao biti dan D za reprezentacije Srbije i Albanije. Naime, danas je  UEFA trebala donijeti odluku o posljedicama stravičnih nereda na prošlotjednoj kvalifikacijskoj utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu. No, iz Nyona je stigla informacija da će odluka biti donešena u petak tijekom dana.
 
Tročlana komisija odlučit će o eventualnim sankcijama za obje reprezentacije te o sudbini prekinutog meča.
 
UEFA je pokrenula postupak protiv oba saveza. Srbima se stavlja na teret upad huligana u teren, napad na albanske igrače, bacanje baklji i drugih predmeta s tribina, korištenje lasera i očajna organizacija susreta visokog rizika.
 
S druge strane, Albanci bi mogli biti kažnjeni zbog odbijanja nastavka utakmice nakon prekida te zbog isticanja nacionalističke zastave, koja je zapravo bila povod za sve što se dalje događalo.

Dobro upućeni izvori tvrde da su moguća samo četiri scenarija. Prvi je da UEFA, ako odluči da su Srbi krivi za nerede za ''zelenim stolom'' dodijeli pobjedu Albaniji rezultatom 3:0. Drugi scenarij je obratan, ako se Albanci pokažu glavnim krivcima, tri boda će biti upisana Srbima.
 
Treća varijanta je da se utakmica odigra na neutralnom terenu u terminu koji će UEFA odrediti, a posljednja opcija je da se utakmica odigra u Beogradu, ali pred praznim tribinama.
 
Uz sve navedene mogućnosti, UEFA će vrlo vjerojatno odrediti i visoke novčane kazne za obje strane.
 
Za donošenje konačne odluke ključan će biti izvještaj delegata utakmice, Nizozemca Harryja Beena. 
 

Pročitajte više