Odradio posao zaštitara: Marko Tomas navijača poslao u bolnicu!

Foto: Ronald Goršić / Cropix, Edin Tuzlak

FINALE Kupa odlučeno je u produžetku, ali ni tu nije bio kraj susreta. Večer nabijenu nervozom i emocijama zaključio je Marko Tomas, koji se nakon poraza odlučio iskaliti na - publici.

> Cibona uzela Kup u zadnjoj sekundi! Lutz: Ovo je praznik košarke! Mamić: Ovo je sramota, sve ste vidjeli!

Preciznije, na navijaču koji ga je s tribine "častio" još u polufinalu sa Zadrom. Tomas je upamtio lice i krenuo izravnati račune. Dok su igrači Cibone s gazdama slavili "novo rođenje", a tabor Cedevite uslijed "avitaminoze" krenuo prema svlačionici, Tomas je potrčao put tribine. Dojurio je do navijača s kojim se prepirao tijekom cijele utakmice i nokautirao ga! Vijest smo iz publike primili odmah po svršetku utakmice. Od siline udarca navijač je pao i udario glavom. Njegovi prijatelji kazali su nam da je otišao na Hitnu pomoć te da Tomasa namjerava tužiti. Jasno da se mogo čuti i svakojakih pretjerivanja od škvadre iz prvih redova, ali to Tomasa ne amnestira.

"Možda se sve to dogodilo zbog atmosfere linča u kojoj smo igrali", opravdavajućim tonom rekao je direktor Cedevite Matej Mamić.

Tomas nije imao nikakav komentar, no sigurno je da HKS neće ostati nijem. Kazna će Tomasu sigurno biti izrečena zbog nedopustive reakcije na provokaciju. Njegov potez ne opravdava nepristojno ponašanje navijača. Ipak bi se trebao ponašati kao sportaš, a ne kao zaštitar.

Pročitajte više