Oklahoma na rubu ispadanja: Randolph i Gasol nadigrali Thunder u Memphisu

Foto: AFP

U NOĆI s ponedjeljak na utorak odigrane su dvije utakmice NBA doigravanja. Grizzliesi su u Memphisu s 103:97 svladali Oklahomu, dok je Miami slavio na gostovanju u Chicagu s 88:65. Oklahoma Thunder očito ne može bez svog ozlijeđenog playmakera Rusela Westbrooka, jer kako drugačije objasnit da će najbolja momčad Zapada u regularnom dijelu sezone pasti u konferencijskom polufinalu gotovo bez ispaljenog metka.

U četvrtoj utakmici Memphis je vodio cijeli susret da bi Durant nekoliko sekundi prije kraja odveo momčadi u produžetak. Međutim, tri raspoložena igrača domaćina bila su previše za Kevina Duranta. Naime, Zach Randolph ubacio je 23 poena uz 12 skokova, Marc Gasol sa 23 poena, 11 skokova i šest blokada, te Mike Conley sa 24 poena i pet asista. S druge strane Durant je završio utakmicu sa 27 poena, sedam skokova i asista.

 

Dodajmo kako Memphis od 8. veljače na domaćem parketu ima omjer 19:1 te kako se pet susret igra u Oklahomi, a šesti ponovno u Memphisu. Kao što smo rekli, u drugoj utakmici Heat je pregazio Bullse u Chicagu. Posebice je upečatljiva bila obrana Miamija, kojoj je Chicago u trećoj četvrtini zabio samo devet koševa.  LeBron James bio je prvo ime ogleda sa 27 poena, sedam skokova i osam asistencija. Chris Bosh ubacio je 14 poena uz šest skokova. Na drugoj strani nešto bolji od ostalih bio Carlos Boozer sa 14 poena i 12 skokova.

Pročitajte više