Olimpijski stadion u Londonu postaje staza za Formulu 1?

BERNIE ECCLESTONE oduvijek je imao san da se utrka Formule 1 održi u Londonu. A sada, prema pisanju britanskih medija, taj san bi se mogao i ostvariti.

Naime, Ecclestone je otkrio da je britanska tvrtka Intelligent Transport Solutions Ltd. dala ponudu za najam Olimpijskog stadiona u Londonu, a ista tvrtka je osmislila plan kako bi utrka Formule 1 u glavnom gradu Velike Britanije trebala izgledati.

"Oni su napravili jedan plan prema kojem bi se utrka vozila unutar stadiona, ali i izvan njega. Oni su dali ponudu za najam stadiona, a ne da ga otkupe", rekao je šef Formule 1, a zatim nastavio:

"Mene su samo pitali jesam li zainteresiran za tu ideju. Ja sam im odgovorio - naravno", rekao je Ecclestone za Telegraph Sport.

Međutim, London Legacy Development Corporation (organizacija koja odlučuje kome će pripasti najam stadiona) zaprimila je još četiri ponude. Za najam stadiona bore se nogometni klubovi West Ham i Leyton Orient te dva sveučilišta u Londonu.

Guardian tvrdi kako je do sada West Ham imao najveće šanse za dobivanje najma stadiona, međutim sada kada se Bernie Ecclestone umiješao u priču situacija bi se mogla drastično promijeniti.

Pročitajte više