"Omeyer hipnotizirao najdraže neprijatelje Hrvate"

NAKON velike pobjede francuskih rukometaša nad Hrvatskom u polufinalu Olimpijskih igara njihovi mediji su oduševljeni povratkom Dinarta, Karabatića i društva iz mrtvih, pola godine poslije očajnog izdanja na Europskom prvenstvu u Srbiji.

L'Equipe tako donosi sliku Thierryja Omeyera uz tako jednostavan i tako točan naslov: "Veliki stručnjaci"

"Potaknuti Omeyerom naši reprezentativci su bili dominantni protiv Hrvatske i pridružili se Švedskoj u finalu. Utakmica s Hrvatskom? Stari neprijatelji se najbolje znaju, i bilo je bitno odigrati pametno. Omeyer je hipnotizirao hrvatske strijelce, uništio im je sve nade, bio je to dan iz snova za čuvara naše mreže. Ulazak Ivana Balića u 20. minuti spriječio je da Francuska ne ode s većom prednosti na poluvrijeme od 12:10, ali do ovog petka neporažena Hrvatska nije uspijevala pronaći grešku u obrani Francuske. Poput Olimpijskih igara u Pekingu, Svjetskog prvenstva u Zagrebu i Europskog prvenstva u Beču, kako je vrijeme odmicalo, tako je Francuska upravljala utakmicom", piše L'Equipe, trljajući još malo sol na ranu:

"Hrvatska će teško progutati ovu pilulu, morali su gledati uskrsnuće Francuske"

"Izabranici Slavka Goluže su umorni od poraza. Bespomoćan u svojoj stolici, nekoliko minuta nakon završetka utakmice, sjedio je Ivano Balić. Vjerojatno je čuo kako zvoni Marseljeza. On će ju znati napamet. I od toga ga stvarno boli glava."

Stručnjaci s velikim S, tako francuske rukometaše naziva Le Monde: "Ponudit će novi olimpijski finale, ovaj put protiv Švedske. Nošeni podrškom publike koja se potpuno opredijelila za njih kao i prije četiri godine, u polufinalu su pobijedili Hrvatsku. Hrvati će teško progutati ovu pilulu, jer su u dosadašnjem dijelu turnira izgledali najimpresivnije", ističu Francuzi.

"Balić je našem izborniku priznao da je ova momčad najbolja u povijesti"

"Ispred nemoćne ekipe Hrvatske našla se najbolja momčad Francuske koja željeznom obranom predvođena neprelaznim Thierryjem Omeyerom lomi sve pred sobom", piše Sport 24 i donosi izjavu francuskog izbornika Claudea Oneste. 

"Nije loše, uspjeli smo napraviti nekoliko stvari da prođemo. To ne dolazi samo. Važno je da smo došli do kraja. Sjećam se da mi je Balić šapnuo na kraju utakmice da imamo najbolju momčad svih vremena.To neće biti daleko od istine ako po drugi put zaredom osvojimo olimpijski naslov."

Pročitajte više