Oprostio se treći najskuplji nogometaš u povijesti nogometa

JUAN SEBASTIAN VERON objesio je kopačke o klin nakon 18 godina profesionalne karijere.

37-godišnji Veron jučer je sa svojim Estudiantesom odigrao posljednje kolo Clausure, a počast je dobio u posljednjoj minuti susreta kada ga je trener zamijenio, a 40 tisuća navijača Union Santa Fea ustalo i zapljeskalo igraču koji je dugi niz godina bio ikona argentinskog nogometa. Veron je karijeru okončao u klubu gdje je i napravio prve nogometne korake davne 1994. godine.

U 18 godina dugoj karijeri Argentinac je promijenio čak osam klubova, a najdublji trag ostavio je u talijanskom Laziju s kojim je osvojio naslov prvaka, talijanski kup, superkup (sve 2000. godine) i UEFA-in superkup 1999. godine. Za Argentinu je debitirao 1996. godine, te je do svog oproštaja, 2010. godine, upisao 73 nastupa u kojima je postigao devet pogodaka. "Sve ima svoj početak i kraj... To je život", kratko je prokomentirao Veron nakon svog posljednjeg izlaska s travnjaka kao profesionalni nogometaš.

Kao što smo rekli, karijeru je počeo u Estudiantesu, da bi 1996. prešao u Boca Juniors. Tamo se zadržao svega jednu sezonu da bi potom prešao u Serie A. Nakon nastupa na SP 1998. godine u Francuskoj za 20 milijuna eura prelazi u Parmu, međutim već sljedeće sezone 25 milijuna eura ponudio je Lazio, a veznjak je prešao na rimski Olimpico. 2001. prelazi u Manchester United za 35 milijuna eura, a dvije godine kasnije u Chelsea, za koga je u četiri godine upisao tek osam ligaških nastupa.

Od 2004. do 2006. godine Veron je branio boje Intera, da bi se 2007.  nakon 11 godina vratio u Argentinu. Sa preko 90 milijuna eura ukupnih transfera, Veron se smatra jednim od najskupljih igrača svih vremena, a bolji od njega su tek Nicolas Anelka i Cristiano Ronaldo. U karijeri je osvojio dvije Serie A, Premierligu, tri talijanska Kupa, Kup Uefa i europski Superkup, a 2008. i 2009. godine proglašen je najboljim igračem Južne Amerike. S reprezentacijom Argentine došao je do četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Pročitajte više