Osijek na Maksimiru traži bodove spasa

Foto: Hina

VEČERAS OD 18 sati Dinamo i Osijek na Maksimiru otvaraju 31. kolo hrvatskog prvenstva.

Osijek je ostao bodovno izjednačen sa Zadrom na začelju ljestvice i silno treba bodove za ostanak u ligi. Istra na 8. mjestu bježi samo dva boda, a Slaven Belupo na 7. mjestu bježi čak sedam. Dinamo je, pak, na korak do desetog naslova prvaka. Šest kola prije kraja ima 12 bodova prednosti ispred Rijeke.

"Teško je zamisliti prvenstvo bez Osijeka jer to je klub s velikom tradicijom i proizveli su puno dobrih igrača. Bila bi to velika šteta za hrvatski nogomet i ako se tako nešto dogodi", rekao je Zoran Mamić na posljednjoj pressici, te najavio borbu za nastavak pozitivnog niza.

"To je protivnik koji se bori za opstanak i sigurno će biti maksimalno angažirani i motivirani da naprave neki fantastičan rezultat. Mi želimo odigrati dobru utakmicu, dobiti Osijek na Maksimiru i nastaviti našu seriju bez poraza", poručio je trener Dinama.

Ozljede su i dalje glavni Mamićev problem, za Osijek ne može računati na Goncala, Musu i Antolića.

U posljednjih deset godina Osijek je samo tri puta pobijedio Dinamo, u ljeto 2005. godine, veljači 2013. te ožujku prošle godine. Ove sezone Dinamo je dobio po jedan dvoboj kod kuće i u gostima, a prije dva mjeseca u Gradskom vrtu je bilo 1:1.

Međusobno su Dinamo i Osijek odigrali 70 prvenstvenih utakmica, uz 49 pobjeda Dinama, 16 susreta bez pobjednika te samo pet pobjeda Osijeka. Na Maksimiru su samo jednom 2000. porazili "modre".

Šušak: Nema predaje

Trener Osijeka Ivo Šušak u najavi utakmice je rekao:

"Znam da je ishod utakmice sa Splitom ostavio traga, ali bi bilo katastrofalno predati se već i prije ogleda s prvakom. Svaki je dvoboj nova šansa se osvoji nešto, pa i taj sljedeći u Maksimiru", rekao je Šušak.

Osječanima nedostaje Aljoša Vojnović koji se vraća tek za desetak dana.

"Naravno da će nam izostanak Vojnovića biti veliki hendikep, mi nemamo takvog igrača da bismo ga adekvatno zamijenili, ali ćemo morati pronaći neko rješenje", dodao je Šušak.

"Treba se i tamo nadati nečemu. Moramo popraviti individualne pogreške, samo tako možemo izboriti ostanak u ligi", poručio je Vojnović.

Utakmica na Maksimiru počinje u 18 sati. Glavni sudac je Splićanin Duje Strukan.

Pročitajte više