Osijek s igračem manje došao do boda protiv Zadra

Foto: HINA (Ilustracija)

PRED oko tisuću gledatelja na Gradskom vrtu, Osijek i Zadar podijelili su bodove u 12. kolu HNL-a. Utakmica je završila bez golova, 0:0.

Bila je ovo utakmica koju ćemo pamtiti po brojnim promašajima igrača Osijeka, ali i zanimljivim odlukama glavnog suca Domagoja Vučkova. Krenimo redom...

Goran Ljubojević utakmicu je otvorio velikim promašajem u 4. minuti kada je s deset metara od gola tukao pokraj desne stative. Gosti su imali blagu terensku inicijativu, ali Osječani su bili ti koji su imali više prilika. Tako je u 33. minuti Vitaić centrirao u kazneni prostor Zadra, a tamo je najviši u skoku bio Novaković koji je tukao preko gola.

U drugom poluvremenu Osijek je ostao s igračem manje. Šimunec je nakon duela s kapetanom Zadra Jerbićem dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Međutim, Zadar nije uspio iskoristiti igrača više na terenu. Dapače, Osijek je bio taj koji je bio opasniji i aktivniji na terenu, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. 

I za kraj, izdvajamo jednu situaciju koja se dogodila na samom kraju susreta. Igrač Zadra Heister pao je u kaznenom prostoru Osijeka, iako je vratar domaćeg sastava Zvonimir Mikulić prvi došao do lopte. Sudac Vučkov odmah je pokazao na bijelu točku, ali je nakon pritiska Osječana povukao svoju prvotnu odluku.

Osijek - Zadar 0:0

Pročitajte više