Ostaje izbornik: Goluža više nije trener Zagreba

Foto: AFP

KAO što je gospodar hrvatskog rukometa Zoran Gobac najavio, Slavko Goluža od 1. lipnja (p)ostaje samo izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Naime, Izvršni odbor rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb donio je odluku prema kojoj Goluža ostaje na čelu Stručnog stožera kluba do 1. lipnja, dok će Boris Dvoršek u međuvremenu preuzeti vođenje prve ekipe Zagreba.

Kako je to Gobac objasnio, Goluži je ponuđen ultimatum ili reprezentacija ili klub, a Keta se odlučio da će voditi samo reprezentaciju.

Rošade u vodstvu kluba

Dvoršeku će asistirati Mario Kelentrić, a Luka Panza imenovan je novim tehnikom prve ekipe. Osim toga, dojučerašnjeg direktora kluba Josipa Guberina zamijenio je Ante Ančić, koji je do sada obnašao funkciju glavnog menadžera kluba, a Božidar Jović zasjeo je na Ančićevo mjesto.

Zagrebaši spremni za nagodbu

Vodstvo kluba raspravljalo je i o odluci Arbitražnog suda EHF-a koji je  presudio u korist rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb u postupku protiv Dinamo Minska i EHF-a nastalom zbog sporne situacije u utakmici 8. kola rukometne Lige prvaka kada je u igru ušao isključeni igrač bjeloruske momčadi Remigijus Čepulis.

EHF je odlučio da se Zagrebu isplati 30 tisuća eura (5 tisuća eura od strane EHF-a i 25 tisuća eura od strane rukometnog kluba Dinamo Minsk), međutim vodstvo Zagreba nije zadovoljno tim iznosom te će tražiti veću odštetu budući da bi plasman u osminu finala Lige prvaka klub uprihodio minimalno 35 tisuća eura.

Pročitajte više