Osveta Dinama: Zadar na Maksimiru primio pet golova!

DINAMO je na Maksimiru u 16. prvenstvenom kolu sa 5:0 pobijedio Zadar osvetivši se gostima za izbacivanje iz Kupa na istom mjestu prije dva tjedna. 

Trener Dinama Ante Čačić priznao je uoči utakmice da nije dobro spavao još od ispadanja iz Kupa, a njegovi igrači na terenu su mu priredili nešto drugačiju "uspavanku" nego što je Maksimir navikao.

Halilović oduševio pogotkom, Kovačić zabio i podijelio dvije asistencije

Od prve minute na terenu su se našla dvije mlade zvijezde Mateo Kovačić i Alen Halilović. Kovačić je već u 5. minuti doveo "modre" u vodstvo lijepim golom iz voleja sa 18 metara, a pola sata kasnije Halilović je prekrasnim lobom s ruba šesnaesterca povisio na 2:0! Kovačić je bio asistent.

Nakon odmora Zadar je počeo igrati konkretnije i stvarati prilike, a u 57. minuti Ivančić je zabio iz dvojbene situacije, no sudac je poništio gol zbog zaleđa! Dodajmo da je utakmicu sudilo poznato ime, Ante Vučemilović uz Grgića i Burila iz Osijeka i Dražena Pejića iz Vukovara. Pejić je procijenio da se radilo o zaleđu kada je Vasilj ubacio pred gol Kelave, a Ivančić iz blizine pogodio mrežu.

Tri gola Dinama u osam minuta

Novi preokret, kao onaj prije dva tjedna nije se dogodio, čak ni nakon ulaska junaka prošle utakmice mladog Perice. Zadar je klonuo, a od 70. minute uslijedio je "blitzkrieg" domaćih.

Pivarić je nabacio Beqiraju koji je glavom prebacio vratara za 3:0! Na 4:0 povisio je sam Pivarić tri minute kasnije, a u 78. Krstanović je na novu asistenciju Kovačića sa 12 metara pogodio za konačnih 5:0!

Utakmica počela s minutom šutnje za Vukovar i "Mojom domovinom", a završila sa "Zdravko Mamić, ratni profiter"

Sve utakmice 16. kola HNL-a počele su minutom šutnje kojom su igrači i publika odali počast svima koji su prije 21 godinu pali u obrani Vukovara. Također, s tribina su navijači pozdravili hrvatske generale koji su jučer stigli iz zatvora u Haagu.

Na tribinama je bilo oko tri tisuće navijača, a Bad Blue Boysi napravili su žestoku atmosferu hrvatskim zastavama i bakljama. Dobar dio utakmice opet su proveli skandirajući protiv Zdravka Mamića i Dinamove uprave. S tribina se orilo "Moja domovina", "Zovi, samo zovi" i "Zdravko Mamić, ratni profiter!"


 
Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Vida, Puljić, Pivarić - Ademi, Kovačić - Čop, Sammir, Halilović - Beqiraj

Zadar: Gluić - Sarić, Jerbić, Prahić, Vasilj - Šimurina, Ćurjurić, Tokić, Gržan, Heister - Ivančić

Pročitajte više