Osveta Kralja: Na krilima spektakularnog Jamesa, Miami u San Antoniju uzeo break

Foto: Screenshot

NE MORATE ga voljeti, ne mora vam biti drag, to ionako nije Kraljeva dužnost. Kralj je Kralj i njega se mora poštovati. I klanjati mu se. Ma, mogla je NBA liga dati i tri MVP nagrade Kevinu Durantu ove sezone , svima je jasno tko je u ovom trenutku, u posljednjih nekoliko godina, jedini, istinski vladar na NBA parketima. Sezona je jedno, a finale je nešto drugo. U finalu moraš biti najbolji, a ovo što je noćas, u drugoj utakmici finalne serije između San Antonija i Miami Heata odigrao Kralj, nešto je fantastično.
 
Na krilima spektakularnog Jamesa koji je zabio 35 koševa i dodao deset skokova, Miami je u San Antoniu slavio 98:96, uzeo break, izjednačio seriju na 1:1 te karavanu preselio na Floridu.
Utakmica je počela jako čvrsto i nervozno sa obje strane. Ulog druge utakmice je bio prevelik i kroz cijelo prvo poluvrijeme nismo gledali neku lepršavu i spektakularnu košarku koja bi nas ostavljala bez daha. Premda se San Antonio na samom početku u jednom trenutku odvojio na 11 razlike (30:19), Miami je to vrlo brzo stigao i uglavnom se igralo koš za koš. Sve do kraja utakmice. 
 
Nakon prve utakmice, u kojoj ga je svojim smicalicama (navodno je klima u dvorani bila pokvarena i igralo se u neljudskim uvjetima) izludio Greg Popovich, pa ga se u jednom trenutku čak moralo i iznijeti sa terena, večeras je od početka bilo jasno da je LeBron James kao nikad ljut i posebno napaljen. Iako je u prvoj četvrtini zabilježio samo dva poena uz šut 1:5, očito je bilo da James preuzima odgovornost i da je samo pitanje trenutka kada će serija krenuti. Počeo je sa 1:5, a već sredinom druge četvrtine bio je na postotku 6:11, što je na koncu i donijelo priključak Miamija koji na poluvrijeme odlazi rezultatom 43:43.
 
Treća četvrtina bila je preslika cijele utakmice. Igralo se koš za koš, momčadi se smjenjuju u vodstvu, ali ne većem od par poena, i gledamo nezaustavljivog Jamesa. Koliko je u prvom poluvremenu inzistirao na unutarnjoj igri, zabijajući sve poene iz reketa, u nastavku je krenuo sa rafalnom paljbom iz vani. 
 
San Antonio, koji ima neusporedivo veću širinu ulazi u četvrtu četvrtinu sa vodstvom od 78:77, no Jamesa se jednostavno noćas nije moglo čuvati i Miami sa breakom nosi seriju doma na Floridu.
Kod Miamija, sjajan je bio i Chris Bosh sa 18 koševa, a kod Spursa Tony parker je ubacio 21 koš, a Tim Duncan 18 uz 15 skokova.
 

Pročitajte više