Dinamo bi se za Ligu prvaka mogao boriti u Banjoj Luci

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je saznao potencijalne suparnike u 2. pretkolu Lige prvaka. Hrvatski prvak je tri kola prije kraja prvenstva obranio naslov te već sada čeka drugo pretkolo LP-a kao nositelj. Isti status imat će i u idućem pretkolu. Naravno, ako prođe prethodnu fazu.

Football Rankings, koji se bavi renkingom europskih klubova te projekcijama i permutacijama njihovih statusa u kontinentalnim natjecanjima, objavio je koje bi klubove Dinamo mogao izvući prema trenutnom stanju.

Na popisu su zanimljivi klubovi: Steaua, koja se vratila na vrh u Rumunjskoj, pa egzotika u vidu Farskih Otoka (Klaksvík) ili Gibraltara (Lincoln Red Imps), zatim najniže pozicionirana mina, poljska Jagiellonia te stari poznanici, kosovski Ballkani.

No, Dinamo bi do Lige prvaka mogao i tako da ode samo 150 kilometara od Zagreba. Prvak BiH će vjerojatno biti Borac iz Banja Luke, pa bi se spajanjem prvaka susjednih zemalja u pretkolu Lige prvaka vratili u vremena jugo-lige.

Konačno, postoji vjerojatnost i da u ovoj fazi igra par koji nitko ne želi, Dinamo - AEK. Njihove utakmice prošle sezone u 3. pretkolu Lige prvaka obilježila je velika tučnjava navijača u Ateni te pogibija ultrasa grčkog kluba. 

Pročitajte više