Otkriven datum Fedorovog velikog povratka u MMA

Foto: Fightsite

POZNATO je gdje će Fedor Emelianenko održati svoju povratničku MMA borbu. Bit će to na staru godinu u Japanu, u novoj organizaciji bivšeg PRIDE  predsjednika, a sve u partnerstvu s Bellatorom, uz prijenos u cijelom SAD-u.

Scott Coker je više puta izjavio kako Bellator trenutno nije zainteresiran za Fedora Emelianenka, ali bit će da je stari lisac od početka imao svoju "kuhinju", koja je vjerojatno krenula već zimus, na Inoki eventu u Japanu. I sve je kulminiralo nakon što je veliki ruski teškaš ušao u Bellatorov ring na sinoćnjem Dynamite eventu.

Tad je objavljeno kako se Fedor vraća na Staru godinu u Japanu, kao dio prvog eventa nove organizacije bivšeg Pride predsjednika, Nobuyukia Sakakibare. Zanimljivo je kako je automatski dogovoren i besplatni prijenos na američkoj kabelskoj mreži Spike, istoj onoj koja surađuje s Bellatorom te radi prijenose svih njihovih evenata. 

Nešto više o ovome svemu rekao je predsjednik Spike kanala, Kevin Key:

"Sretni smo što smo uspjeli udružiti snage s Nobuyuki Sakakibarom i našim stalnim partnerom, predsjednikom Bellatora Scottom Cokerom te što možemo fanovi osigurati jedan veliki razlog zašto će s oduševljenjem čekati doček nove godine. Fedor će se boriti u Japanu, uz prijenos na Spike televiziji."

Tako se dogodilo ono što su mnogi pretpostavljali, da će prvi Fedorov nastup upravo biti na Silvestrovo u Japanu, ali rijetko tko je očekivao da će u takvom scenariju Scott Coker imati svoje prste. Ovo je sigurno još jedan veliki udarac koji je Coker uputio UFC-u, budući da je sad sigurno kako Fedora neće imati u svojoj organizaciji, barem ne uskoro kako se većina fanova potajno nadala.

Protivnik, kao ni mjesto održavanja (vjerojatno Saitama Arena) još uvijek nisu poznati, ali može se reći kako je ova situacija, nakon ovih objava, sada sigurna stvar.

Prvi čovjek Bellatora Scott Coker prokomentirao je veliku vijest koju već dugo zna. Otkrio je zašto Fedor nije potpisao za Bellator nego za novu japansku promociju.

"Nikada nismo razgovarali o financijama s Fedorom niti ulazili u pregovore. To se i dokazalo. Znali smo da Sakikabara razgovara s njim, a kada je ugovor potpisan, nismo ništa rekli, ali smo znali da će biti na Spike TV-u. Svi će od ovoga imati koristi. Ovime dobiva i Sakikabara jer ima Fedora, a i Spike TV koji će ga također imati", rekao je Coker.

Na pitanje je li potpisom ovog ugovora završena priča oko Fedorovog dolaska u UFC, Coker je rekao:

"Nisam siguran. Fedor bi se mogao boriti još pet-šest godina".

Pročitajte više