Ovako će izgledati Enriqueova Barcelona: Rakitić zadnji vezni s Busquetsom, Messi "lažna devetka"

Montaža: Index

S LUISOM ENRIQUEOM Barcelona je krenula u rekonstrukciju i u novi lov na trofeje. Na pripremama su uigravane razne formacije, ali izgleda da će katalonski div u sljedećoj sezoni igrati u formaciji 3-2-3-2.

Luis Enrique želi Barcelonu koja će napadati po krilima preko Neymara i Pedra, a najboljeg igrača Lionela Messija koristit će kao "lažnu devetku" ispred Andreasa Inieste, a malo iza novog napadača Luisa Suareza. Time želi pomoći Messiju tako što mu smanjuje kretanje, koje mu je u posljednjoj sezoni bilo najslabiji dio igre, te odgovornost u obrambenom dijelu.

Gdje novi trener vidi pojačanje iz Seville Ivana Rakitića? Na poziciji zadnjeg veznog u paru sa Sergiom Busquetsom. Enrique je uvjeren kako njih dvojica mogu zatvarati kontranapade i uspješno proigravati petoricu ofenzivaca.

Trojac u obrani ispred vratara Marca-Andrea ter Stegena, nasljednika Victora Valdesa, trebao bi biti Alves - Pique - Mathieu. Žrtva nove taktike je Jordi Alba, lijevi bočni koji će u novoj sezoni preseliti na klupu.

Pročitajte više