Ovako je Bosna čekala debi na Mundijalu!

Foto: Guliver Images/Getty Images, Hina, EPA, Twitter, Fifa, Index , BHFanaticos, Klix.ba/Feđa Krvavac
Screenshot i video: YouTube


I INDEX je iz betonske džungle Sao Paula stigao u zavodljivi Rio, gdje večeras povijest piše Bosna i Hercegovina.

Po prvi put od osmostaljenja Zmajevi su se pojavili na Svjetskom prvenstvu. U Riju je desetak tisuća navijača Bosne i Hercegovine, a na Indexu provjerite kako su bosanski navijači povijesnu utakmicu dočekali u Brazilu, ali i u Sarajevu.

UTAKMICA JE ZAVRŠILA pobjedom Argentine 2:1 >>> "Zmajevi" poraženi u debiju, Messi donio pobjedu Argentini

Uoči utakmice:

23:00 Poznat je sastav reprezentacije BiH: Begović, Spahić, Bičakčić, Mujdža, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Hajrović, Lulić, Misimović i Džeko

Diego Simeone, trener koji je odveo Atletico do naslova prvaka, navija za Argentinu. Novak Đoković utakmicu gleda u hotelskoj sobi. Kao i uvijek, navija za sve zemlje iz regije.

22:30 Bosanski navijači počeli su ulaziti na Maracanu...

 

22:15 Martina Mlinarević-Sopta: Za momke koji će večeras naći svoja pokidana djetinjstva

22:00 Index iz RijaViše Bosanaca smo sreli na šećernoj glavi, nego na Jahorini

21:30 Na posljednjem treningu Salihović je trenirao manje od suigrača i prema infomacijama iz Brazila vjerojatno neće nastupiti večeras.

21:10 Pročitajte što za Index kaže otac bosanskohercegovačkog vratara Asmira Begovića.

20:45 Na ulicama Rija puno više je argentinskih navijača. Stiglo ih je čak 50 tisuća.

20:20 Sušić je već rušio Argentinu na Marakani. Pogledajte i kako!

20:00 Još se ne znaju sastavi. Jedina Sušićeva dilema je Salihović ili Bičakčić. Obojica su se vratila nakon ozljeda. Ako Bičakčić zaigra Kolašinac će na lijevi bok, a u suprotnom će biti partner Spahiću u srcu obrane.

19:00 Evo što poručuju bosanski navijači.

 

18:00 Džeko ponosan na navijače: "Gdje god igramo, osjećamo se kao kod kuće.20 godina smo čekali da Bosna i Hercegovine ode na jedno veliko natjecanje", rekao je napadač bh. reprezentacije za službenu stranicu Manchester Cityja.

"Kada se to dogodilo mogli ste vidjeti u očima ljudi koliko su sretni. Zaboravili su na sve, sve svoje probleme i samo je bilo bitno da će Bosna i Hercegovina igrati na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Džeko.

16:16 Messi na Facebooku poručio: "Jedva čekam po prvi put u životu istrčati na Maracanu".

15:29 Argentina je veliki favorit, ali utakmica će biti otvorena do kraja, vjeruje Ćiro Blažević. Pročitajte njegovu najavu večerašnjeg meča.

14:51 Čitava se Bosna i Hercegovina priprema za večerašnju veliku utakmicu. Kako javlja Klix.ba, u Mostaru je sve u znaku plavo-žutih: okićena je stara gradska jezgra, kao i stari most.

Navijačka skupina "Vandali" iz Bugojna poručuju kako će navijati za BiH i kako su razočarani zbog toga što u toj općini vjerojatno neće biti organiziranog praćenja utakmice na otvorenom. "Samo naprijed, uz vas smo", poručuju bugojanski navijači.

Na ulicama Banja Luke nema navijačke atmosfere. No, novinari portala Klix.ba razgovarali su sa stanovnicima glavnog grada Republike Srpske, koji svi odreda poručuju: "Navijamo za Bosnu".

14:43 Ulice Rija okupiralo je tisuće navijača Argentine. Indexov reporter iz Rija javlja da Argentinci potpuno dominiraju na ulicama. Grad je čitav u bijelo-plavim bojama, a goste iz susjedne Argentine nije strah ni provocirati domaćine turnira. "Brazilci, Brazilci, zašto ste ogorčeni, Maradona je veći, veći nego Pele", pjevaju navijači Argentine.

12:20 Argentina je BIH nanijela najteži poraz u povijesti. Večeras imaju priliku za revanš. 

11:00 Možete li zamisliti u kakvom su raspoloženju u Riju navijači Argentine? Već dva dana traje totalno ludilo. 

09:30 Naš reporter sinoć je na Šećernoj glavi naletio je na zanimljiv kadar. Evo kakav su performans napravili dečki iz Torcide na glasovitom vidikovcu. 

09:00 Za dobro jutro, par kadrova prekrasne Maracane. 

08:00 SASTAV Safeta Sušića? Ovako bi to trebalo izgledati večeras: 

06:00 Dok vi spavate, Zmajevi su trenirali na Maracani, a Sušić je imao i poruku za domaćina! Svaka čast Brazilu, ali Argentina na Maracani, to je nešto najveće"

Donosimo kratki izvještaj s treninga i presice BIH:

BiH je spremna za svoj premijerni nastup na SP-u. Momčad Safeta Sušića čvrsto vjeruje da može iznenaditi favoriziranu Argentinu koju predvodi jedan od najboljih nogometaša današnjice, Lionel Messi.

"Nadam se da mi Brazilci neće zamjeriti, ali presretan sam što prvu utakmicu igramo na Maracani i to protiv Argentine i Messija, najboljeg igrača na svijetu", rekao je Sušić.

"Mi možemo samo obećati da ćemo dati sve od sebe u toj utakmici", nadodao je izbornik BiH, koji nije htio previše pričati o prvom sastavu i formaciji.

"Igrat ćemo s tri napadača i dva ofenzivna vezna", rekao je Sušić uz smijeh. "Gledajte mi im sigurno nećemo dozvoliti da se prešetavaju po terenu kako požele. Mi imamo kvalitetne igrače. To znaju svi oni koji prate našu reprezentaciju, a oni koji ne prate sutra će vidjeti što možemo", poručio je Sušić.

"Messi se spreman za utakmicu"

Argentinci su veliki favoriti u dvoboju s BiH, ali njihov izbornik bježi od tog statusa.

"Ne volim tu riječ. Tu ulogu prepuštam drugima", rekao je Alejandro Sabella, koji je poručio kako je njegovo najopasnije oružje spremno za okršaj s BiH.

"Znam da bi svaki trener na svijetu volio imati igrača poput Lionela. On se osjeća odlično i siguran sam da će biti na razini", tvrdi Sabella.

Kako će Argentina igrati? Argentinski mediji nagađaju da će Sabella postaviti formaciju 5-3-2.

"Još uvijek ništa nisam odlučio. Ima jedna mudra: Ne mogu napasti bez dobre obrane, a tako ne mogu se braniti bez dobrog napada. Tako i ja razmišljam. Moram imati posloženu momčad koja zna red", za kraj će argentinski izbornik.

 

Očekivani sastavi:

Argentina: Romero; Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo, Gago, Mascherano, Di Maria, Messi, Higuain, Aguero

BiH: Begović, Mujdža, Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Hajrović, Bešić, Pjanić, Misimović, Lulić, Džeko

Pročitajte više