Ovako je Kimi naguzio Lotus!

Foto: Guliver Image/Getty Images; Screenshot

GOTOVO je! Kimi Raikkonen sljedeće dvije godine vozit će za Ferrari, momčad kojoj je 2007. donio posljednji naslov prvaka.

Transfer kojeg već mjesecima najavljuju mediji, ali i vodeći ljudi i komentatori F1 svijeta, potvrdila je i službeno talijanska momčad, a nakon toga je i Lotus, koji je Finca vratio u sport nakon kraće epizode u reliju, na svom Twitteru objavio potvrdu, za njih razočaravajuće, vijesti. Uz komentar "ipak malo boli" objavili su i fotografiju zečeva u pozi koja objašnjava kako se osjećaju zbog Kimijevog odlaska.

Ferrari je potvrdio da se radi o dvogodišnjem ugovoru.

Kimi je vozio za Ferrari od 2007. godine kada je toj momčadi donio posljednji naslov prvaka. Fernando Alonso, njegov novi partner, zamijenio ga je u Ferrariju 2010. godine.

Zajedno s Felipeom Massom Raikkonen je osvojio konstruktorske naslove 2007. i 2008. Ostvario je 9 pobjeda, 5 najboljih startnih pozicija te 233 boda.

"Radujem se povratku u Ferrari. Tamo smo zajedno proveli fantastične tri godine. Jedva čekam ponovno voziti crveni bolid i što ću raditi s Fernandom, koji je jedan od najboljih vozača", rekao je Kimi.

Čelnik Ferrarija Stefano Domenicali dodao je: "Oduševljen sam. Osjećam da je i Kimi vrlo sretan i da jedva čeka ponovno raditi za Ferrari.“

Reagirao je i Fernando Alonso: "Želim dobrodošlicu svom novom timskom kolegi. Čeka nas zahtjevan izazov.“

Pročitajte više