"Overeem vara, a ipak će se boriti? Neka mu Dos Santos bude sudac!"

BIVŠI UFC-ov teškaški prvak, a danas voditelj popularne emisije Inside MMA na HDNetu, Bas Rutten, otkrio je javnosti kako bi se dovoboj Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa zaista mogao održati na UFC-u 146.

Rutten, koji s Overeemom više nije u dobrim odnosima od kada je ovaj napustio Golden Glory, smatra da bi se radilo o nepoštenom scenariju i sramoti za sport. Preko svog Twittera je u seriji postova prokomentirao trenutačnu situaciju.

“Čujem da će se dvoboj Overeem vs. JDS ipak dogoditi. Strašno. Ako saznam još nešto, javit ću vam.”

“To je potpuno ludo. Vara, a možda će se još uvijek boriti. No, ovo je Amerika i sranja poput ovog se događaju. JDS može ispraviti ovu nepravdu. Ne možeš nadopingirati vilicu.”

“U Americi se događalo da provalnik uđe u nečiju kuću, tamo se ozlijedi i onda preko tužbe izvuče još novac za odštetu. Zakon ovdje nema smisla. Neka mu JDS bude sudac, ako Overeem ipak dobije dozvolu”, zaključio je Rutten kojem su mnogi zamjerili na ovim objavama jer su ih vidjeli kao način odmazde svom bivšem prijatelju.

Overeem će vjerojatno medicinskom dokumentacijom pokušati dokazati da je njegov pad na doping testu posljedica hormonske terapije testosteronom. S obzirom da do sada nije bio licenciran u državi Nevadi, Atletska Komisija ga ne može niti kazniti, niti suspendirati. Postoji objektivna šansa da će se Overeemu na koncu ipak izdati dozvola za nastup na UFC-u 146.

Pročitajte više