Ovo je atentat na hrvatski nogomet

Foto: Hina, Mirko Jankovic/BPAimages .com

KLJUČNU utakmicu za prvaka između Dinama i Rijeke na sablasno praznom Maksimiru, prema službenim podacima gledalo je svega 3122 gledatelja.
 
Nemoguće je ne primijetiti kako vrhuška HNS-a živi u nekom imaginarnom, paralelnom univerzumu, lišenom svake realnosti i objektiviteta, utvarajući si da su za propast domaćeg nam nogometa krivi svi osim njih samih.
 
Odnarođivanje Dinama (Modri su sa 1679 gledatelja na domaćim utakmica tek sedmi u HNL-u) čiji je proces pokrenuo Zdravko Mamić, pretvorivši nekadašnji purgerski ponos u obiteljsku manufakturu, reflektiralo se na hrvatski nogomet u cjelini.
 
Hajduku koji ima daleko najveću domaću posjetu (9188 gledatelja u prosjeku)  brani se igrati na Poljudu skoro četiri mjeseca, a nekadašnji derbiji postali su farsa, ostatci ostataka nečeg što je nekoć imalo smisla, i danas na tribinama umjesto navijanja čujemo isključivo tišinu. Kao danas, kad je maksimirsku tišinu parao jedino perverzni cerek predsjednika HNS-a Davora Šukera, koji je s puta oko svijeta u domaći nogomet vratio svoj brendirani smiješak i podignuti palac.
 
 
''Ovo je bio atentat na hrvatski nogomet", rekao je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a nakon nereda na San Siru za vrijeme kvalifikacijske utakmice između Italije i Hrvatske.
Ako su navijači na San Siru izvršili atentat na hrvatski nogomet, što je onda ovo?
 

Pročitajte više