"Ovo je generacija koja piše povijest Belgije!"

Foto: Hina

U JEDNOJ od najuzbudljivijih i najljepših utakmica u dosadašnjem dijelu SP-a u Brazilu, Belgija je nakon produžetaka slomila SAD 2:1 i tako potvrdila prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Argentine.

"Rekao sam dečkima, bilo nam je zabavno, ali molim vas nemojte to ponoviti ako vam je imalo stalo do mog zdravlja", rekao je nasmijani izbornik Belgije, Marc Wilmots.

"Sada se moramo odmoriti i pripremiti. Četiri dana su vrlo kratak period za pripremu dvoboja protiv Argentine. Međutim, bez brige! Znam kako ih možemo pobijediti, imam sve u glavi već posloženo", nadodao je belgijski izbornik nakon utakmice.

"Ispisat ćemo novu stranicu povijesti belgijskog nogometa"

Argentina je poput Belgije plasman u četvrtfinale izborila nakon produžetaka u dvoboju sa Švicarskom, koja je pala u 118. minuti nakon jednog vrhunskog poteza Lionela Messija i strijelca jedinog pogotka Angela Di Marije.

"Argentina nije uravnotežena momčad. Ovo je, čini mi se, pri put da mi nismo favoriti, ali to ne znači da ne idemo po pobjedu. Čeka nas teška utakmica u kojoj odlučuje svaki detalj. Oni igraju s petoricom braniča pa ćemo morati biti kreativni", objasnio je Wilmots koji je za kraj poručio:

"Ova generacija ispisat će novu stranicu povijesti belgijskog nogometa".

Polufinalni okršaj Argentine i Belgije na rasporedu je 5. srpnja u 18 sati.

Pročitajte više