Ovo su kandidati za izbornika Italije: Conte glavni favorit, Fabio Cannavaro plan B

Foto: Guliver Images/Getty Images

KONTROVERZNI predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio najavio je kako će odmah u prvim satima svog mandata krenuti u potragu za novim izbornikom Italije. Podsjećamo, klupa Azzurra prazna je nakon odlaska Cesarea Prandellija, koji je zbog lošeg rezultata na Svjetskom prvenstvu u Brazilu podnio ostavku. 

Svi žele Contea


Tavecchio u planu ima angažirati bivšeg trenera Juventusa, Antonija Contea, koji je na veliko iznenađenje navijača Stare dame podnio ostavku prije mjesec dana. Gazzetta dello Sport javlja da je Conte zainteresiran za klupu Italije, ali postavlja se pitanje hoće li Tavecchio pristati na sve njegove uvjete.

Talijani pišu kako je Conte spreman raditi za godišnju plaću od 1.7 milijuna eura (plus bonusi), a ukoliko zapne u pregovorima Tavecchio bi se okrenuo drugim kandidatima, Albertu Zaccheroniju i legendarnom kapetanu Fabiju Cannavaru.

Mancini van jednadžbe

Roberto Mancini, koji je vrlo dobro kotirao do izbora za predsjednika Talijanskog nogometnog savez, više nije ni u užem krugu kandidata, tvrde Talijani. Bivši trener Manchester Cityja i Galatasaraya nije baš u najboljim odnosima s Tavecchijem.

Pročitajte više