Özil i Ronaldo presudili Atleticu: Modriću "mrvice" u gradskom derbiju

Foto: AFP

REAL MADRID došao je do velike pobjede u gradskom derbiju protiv Atletico Madrida. "Kraljevski" klub slavio je na krilima fantastičnog Ronalda 2:0, a uz Portugalca koji se vratio u odličnu formu istaknuo se i Nijemac Mesut Özil.

> Noć petardi u Primeri: Barcelona razbila Bilbao, Sociedad šokirao Mestallu

> Čiji vam je gol ljepši: Zlatanova bomba od 180 km/h ili Ronaldov projektil s 20 metara?

Prvo poluvrijeme madridskog derbija pripalo je Realu, ali prvih 45 minuta susreta pamtit ćemo samo po Ronaldovoj čaroliji iz 15. minute kada je prekrasnim slobodnim udarcem s oko 20 metara matirao vratara gostiju Courtoisa.

Atletico je na sve moguće načine pokušao isprovocirati Realovce, pa bi gotovo svaki malo jači duel završio svađom, naguravanjem i prepucavanjem među igračima. Stoga ne čudi da je publika na Bernabeuu "počastila" igrače Reala i Atletica salvom zvižduka dok su napuštali teren.

Drugo poluvrijeme, drugačiji Real. Jose Mourinho, koji je pola sata prije utakmice izašao na teren kako bi mu navijači zviždali, očito je upozorio svoje igrače da izbjegavaju svađanje s protivnikom te da se fokusiraju na igru. Atletico je stoga u 46. minuti dalekometnim udarcem Falcaa upisao prvi i jedinu ozbiljniju priliku u nastavku igre, a tada se Ronaldu pridružio Özil koji je svojim potezima izludio obranu Atletica.


Igrala se 65. minuta kada se Özil prikrao obrani Atletica, a to je uočio Ronaldo koji mu je servirao loptu u kaznenom prostoru. Realova "desetka" je zatim malo nespretno štopala loptu, ali se Özil snašao te je iz voleja pogodio za 2:0.

Tu je priči bio kraj. Atletico se u potpunosti raspao, a samo su greda i stativa spriječile Ronalda da ne postigne hat-trick. U 74. minuti Ronaldo je ponovno iz slobodnjaka snažno tukao, ali se lopta odbila od grede, a u 76. minuti Özil je majstorski dijagonalnom loptom uposlio natrčalog Ronalda koji je zatim snažno opalio, ali se lopta odbila od stative.

Upravo je u 88. minuti Özil zaradio "standing ovation" okupljenih navijača, a njega je zamijenio Luka Modrić koji nije imao previše posla. Nekoliko njegovih dodavanja, tri sprinta i to je bio kraj utakmice. S obzirom da je Barca pregazila Athletic Bilbao 5:1 te je zadržala monstruoznu prednost od 11 bodova, Mourinhu i navijačima će biti drago da su barem smanjili zaostatak za gradskim rivalom Atleticom na pet bodova.

Real Madrid - Atletico Madrid 2:0

Sastavi:

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, Di Maria, Ozil, Ronaldo, Benzema

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Cata Diaz, Godin, Miranda, Koke, Mario, Gabi, Arda, Diego Costa, Falcao

Pročitajte više