PSG i Monaco prošli za derbi četvrtfinala Kupa, branitelj naslova izbacio četvrtoligaša u produžecima

Foto: Guliver Image/Getty Images

FINALE PRIJE FINALA Coupe de France u četvrtfinalu natjecanja igrat će prvak PSG i Subašićev Monaco, koji su u osmini finala prošli Nantes i Rennes.

Iako u kombiniranim sastavima, eliminirali su suparnike golovima Edinsona Cavanija (19.) i Yohana Cabayea (34.), za pobjedu 2:0 protiv Kanarinaca (PSG), dok je Monaco bez Subašića i sa Stekelenburgom na vratima, pobjedio Rennes 3:1.

Monaco je na svom terenu poveo golom Almamy Tourea u 9. minuti. Wallace dvije minute kasnije povećava na 2:0, dok Pedro Henrique u 34. smanjuje. Konačan rezultat postavlja Anthony Martial iz penala u 67. minuti.

To su bili parovi osmine finala u kojima su se sastali prvoligaši, ali još jedan član Le Championnata, štoviše, aktualni pobjednik Kupa Guingamp, teško je prošao do četvrtfinala, jer je kod četvrtoligaša Yzeurea slavio 3:1 tek nakon produžetaka.

Domaćin je vodio golom Francisa Ngoyea od 62. minute, sve do sudačke nadoknade, kada Christophe Mandanne spašava goste, a isti igrač u 97. minuti donosi prednost Guingampu. Konačan rezultat postavlja Jeremy Pied u 100. minuti.

Zanimljivo, Guingamp i u četvrtfinalu čeka gostovanje kod četvrtoligaša, ovaj put Concarneaua, a u među posljednjih osam su barem po jedan predstavnik druge, treće i četvrte lige, pa nije isključeno još koje iznenađenje.


Parovi četvrtfinala francuskog Kupa, utakmice se igraju 3. i 4. ožujka:


Metz (1. liga) ili Stade Brestois (2.) - Auxerre (2.)  
Paris Saint-Germain (1) - Monaco (1.)     
Boulogne (3.) -    Saint-Etienne (1.)          
Concarneau (4.) - Guingamp (1.)     

 

Pročitajte više