Panathinaikos u dramatičnoj utakmici svladao Maccabi i plasirao se na Final Four

PANATHINAIKOS je posljednji sudionik Final Foura Eurolige. Pred 18 tisuća ljudi u dramatičnom četvrtfinalu u Ateni je svladao Maccabi s 86:85.

Iako su Grci pet minuta prije kraja imali 12 koševa prednosti, Maccabi je sedam sekundi prije završetka izjednačio na 85:85. Nakon toga Dimitris Diamantidis pogađa jedno slobodno, Tal Burstein hvata loptu, no Diamantidis mu je krade i Panathinaikos je u polufinalu.

Igrač utakmice je Diamantidis s 25 koševa, šest skokova i tri asistencije. David Blu je u dresu Maccabija zabio 14 poena.

"Ne znam, mislim da smo mogli gledati i uživati u jednoj od najboljih seriji utakmica u Euroligi. Sitnice su odlučivale, bilo je krajnje dramatično, ali prvenstveno iznimno kvalitetno. Panathinaikosu želim sve najbolje na Final Fouru, a njihovom treneru Obradoviću od srca čestitam ", rekao je nakon utakmice trener Maccabija David Blatt te dodao:

"Jednu stvar više ne želim u karijeri. Ne želim vidjeti Diamantidisa sa suprotne, suparničke strane. Neka ga zatvore u hotelsku sobu, ako budem morao opet igrati protiv njega".

Final Four se od 11. do 13. svibnja igra u Istanbulu. PAO će finale tražiti pored CSKA, dok drugi par čine Barcelona i Olympiacos.

Pročitajte više