Paragvaj nakon jedanaesteraca opet poslao Brazilce kući!

Foto: Hina / EPA 

NOGOMETAŠI Paragvaja napravili su veliki uspjeh u u četvrtfinalu Copa Americe u Čileu. Izbacili su Brazil nakon izvođenja jedanaesteraca (5:4) te će se za finale boriti s reprezentacijom Argentine. Opet su istoj fazi natjecanja, kao i prije četiri godine, Paragvaj slavi nakon lutrije, a Brazlci pakiraju kofere. 

Regularni dio susreta završio je 1:1. Robinho je u 15. minuti doveo Brazilce u vodstvo nakon lijepe akcije po desnoj strani i dobre Alvesove lopte. Izjednačio je Derlis Gonzales iz penala u 72. minuti. Rukom je igrao Thiago Silva. U prvom dijelu Paragvaj nije izgledao kao ekipa koja može naštetiti Brazilu. Borili su se, ali u napadačkom dijelu nisu napravili puno. Prvi udarac prema golu uputili su tek nakon pola sata igre. Tempo su pojačali u drugom dijelu, kada uspijevaju i izjednačiti rezulat.

Nakon 90 minuta prema pravilima južnoameričkog prvenstva odmah su se izvodili jedanaesterci. Za Brazil su promašili Everton Ribeiro i Douglas Costa, a kod Paragvaja Ribeiro i Douglas Costa. Priseban je zato bio mladi Derlis Gonzalez. Igrač koji je Paragvaju donio izjednačenje preuzeo je odgovornost i kod posljednjeg jedanaesterca i odveo svoju ekipu u polufinale, među četiri najbolje momčadi Cope.

U drugom polufinalu sastaju se Čile i Peru.

Brazilski izbornik Dunga je nakon utakmice kao razloge ispadanja svoje ekipe naveo izostanak najboljeg igrača Neymara, ali i virus koji je poharao Brazilce.

"Ne tražim izgovore, ali barem 15 mojih igrača ima problema s virusom, pa nismo mogli normalno trenirati. Neki igrači su se žalili na glavobolje, bolove u mišićima i leđima, a morao sam prekinuti trening jer su neki i povraćali na terenu. Protiv Paragvaja nam je trebala hitrina, a nismo je imali, kao ni sreće u penalima", kazao je Dunga.

Zanimljivo je da je na prvenstvu 2011. Brazil također u četvrtfinalu ispao od Paragvaja i to na penale.

Pročitajte više