Party bez Ivice u Banskom: Zvijezda je Marcel, ali ne Hirscher!

MARCEL HIRSCHER se vratio. Bilo je i za očekivati, veleslalom je njegova prva ljubav. Kostelić i Feuz, vodeća lica Svjetskog kupa, nisu bila pozvana na "zabavu", a Hirscher je iskoristio trenutak. Pobjedom je preuzeo je vodstvo u poretku veleslaloma, ali i značajno smanjio zaostatak za Kostelićem u ukupnom poretku. Dijeli ih 118 bodova.

Austrijanac je otvorio karte, više se ne trudi sakriti da računa na veliki globus.

"Mislim da je ovo bila jedna od mojih najboljih veleslalomskih vožnji. Imam razloga vjerovati da mogu uzeti Svjetski kup, ali idem utrku po utrku. Svaki put na startu zatvorim se negdje unutra. Tu su samo staza, skije i - ja", rekao je Austrijanac nakon svoje sedme pobjede ove sezone.

Bila je to zaista još jedna luda vožnja. Hirscher se vadio i - izvadio; prvu vožnju umalo nije završio, da bi na kraju imao svega 16 stotinki zaostatka za aktualnim kraljem veleslaloma, Tedom Ligetyjem.

 Amerikanac je u drugoj vožnji napravio tešku pogrešku nakon koje se samo rekreativno spustio do kraja i zauzeo 27. mjesto. Hirscher je, pak, svoj posao obavio sjajno i slavio s velikih 1.39 sekundi prednosti pred Talijanom Massimilianom Blardoneom koji je u prvoj vožnji bio sedmi.

Teško jutro za Bodea Millera  
Apsolutna senzacija dana ipak je bio jedan drugi Marcel. 20-godišnji Austrijanac Mathis koji je prvo "poluvrijeme" završio tek na 26. mjestu s ogromnih 2.48 sekundi zaostatka za Ligetyjem, drugu je vožnju munjevito odradio i došao do prvog postolja u karijeri.

Jutro je bilo preteško za Bodea Millera, koji se umalo polomio na zadnjim vratima, ali uspio je "spasiti glavu". Ne i završiti utrku.

 
Hirscher je tri veleslaloma prije kraja sezone preuzeo vodstvo u poretku za mali globus, ima 81 bod više od Ligetyja.

SK skijaša, veleslalom (Bansko), rezultati:

 1. Marcel Hirscher (Aut) 2:25.35
 
2. Massimiliano Blardone (Ita) +1.39
 
3. Marcel Mathis (Aut) +1.46
 
4. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.68
 
5. Hannes Reichelt (Aut) +1.90
 
...


 
Redoslijed u veleslalomu: 
1. Marcel Hirscher (Aut) 465 bodova
 
2. Ted Ligety (SAD) 384
 
3. Massimiliano Blardone (Ita) 258
 
...
 
17. Ivica Kostelić (Hrv) 98
 
...


 
Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu: 
1. Ivica Kostelić (Hrv) 1043
 
2. Beat Feuz (Švi) 973
 
3. Marcel Hirscher (Aut) 925
 
4. Aksel Lund Svindal (Nor) 741
 
5. Didier Cuche (Švi) 661

Pročitajte više