Pedro zabio i asistirao u debiju: Chelsea kod WBA do prve pobjede

Foto: Guliver Images/Getty Images

Chelsea je s desetoricom igrača poslije isključenja Terrya stigao do prve pobjede ove sezone na gostovanju kod West Bromwich Albiona rezultatom 2:3

Gosti su ipak već u 11. minuti bili u problemu kada je Nemanja Matić skrivio jedanaesterac. Srećom za Chelsea, Courtois je obranio udarac Morrisonu i ostalo je 0:0, a devet minuta poslije, Chelsea je poveo.

Pedro je postigao prvi gol u dresu Chelseaja, a za to mu je trebalo ravno 20 minuta. Naime, sada već bivši član Barcelone prije nekoliko je dana potpisao za Chelsea. Jose Mourinho odlučio ga je odmah ubaciti u vatru, a to mu se vratilo na najbolji mogući način.


Pedro je u naletu odigrao dupli pas s Hazardom, a onda je, iako okružen trojicom braniča West Bromwicha, preciznim udarcem s 15 metara pogodio donji desni kut protivničkog gola za vodstvo 1:0.

Deset minuta kasnije, Pedro je asistirao Costi za 2:0.

 

Morrison se u 35. minuti ipak iskupio golom za 1:2, ali je Azpilicueta šest minuta kasnije zabio za 1:3, a s tim rezultatom se otišlo na odmor.

Chelsea je u drugom poluvremenu ostao bez Terrya koji je dobio izravni crveni karton, a WBA je nekoliko minuta kasnije smanjio na 2:3. Strijelac je ponovno bio Morrison koji je mogao imati hat-trick da nije promašio jedanaesterac. 

Gosti su i s igračem manje bili opasni, pa je nekoliko odličnih situacija imao Diego Costa koji ipak nije uspio zabiti.

Do kraja je Rondon imao najveću šansu za izjednačenje u 90. minuti, ali Courtois odlično brani njegov udarac. Rezultat se ipak nije mijenjao i tako je Chelsea upisao prvu pobjedu ove sezone.

 

 Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više