Pele: Scolarijev izbor je logičan, no ja bih volio vidjeti i Robinha

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE će deva proći kroz ušicu igle nego što će mediji ostati bez reakcije slavnog Pelea na neku vijest o brazilskom nogometu. Naravno da Kralj nogometa nije zaboravio prokomentirati ni jučerašnji konačan popis 23 nogometaša koje je odabrao brazilski izbornik Felipe Scolari da predstavljaju Selecao na svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Pele je novinarima rekao kako je načelno zadovoljan Scolarijevim odabirom, ali da je ipak očekivao da će u sastavu biti i iskusni igrači Kaka i Robinho:
 
''Smatram da je Scolarijev izbor dobar i logičan. Sviđa mi se što je bio dosljedan u svojim stavovima do kraja i nije bilo iznenađenja. U redu, moje je mišljenje da bi Kaka i Robinho svojim iskustvom i znanjem pomogli momčadi, ali bez obzira, smatram da je odabir ispravan“, rekao je Pele, pa je dodao:
 
''Da, ja bih volio da je recimo Robinho u momčadi. Ali umjesto koga? Jedino ako bi se moglo zvati 24 igrača, a to je nemoguće''.
 
Dalje se Pele osvrnuo na karijeru Robinha koje je na kraju ispala puno slabija nego što se očekivalo:
 
''Kad je počeo u Santosu, svi su očekivali da će on postati moj nasljednik. No, nije se najbolje snašao u Milanu i karijera mu je krenula silaznim putem. Ipak, smatram da je on i dalje sjajan igrač koji bi svaku momčad učinio boljom'', rekao je Kralj pa se osvrnuo na šanse Brazila na Mundijalu:
 
''Brazil je uvijek favorit, posebice sada kada imamo sjajnu momčad i igramo doma, no nikako ne smijemo zanemariti Njemačku i Španjolsku koje imaju fantastične i vrhunski organizirane ekipe''.
 

Pročitajte više