Pep ostao bez prvog trofeja u sezoni: Wolfsburg slavi, Lord Bendtner uništio Bayern

Foto: Guliver Images/Getty Images

PEP GUARDIOLA ostao je bez prvog trofeja u novoj sezoni. Španjolski stručnjak na klupi Bayerna bio je udaljen svega 60 sekundi od velikog slavlja, ali malo tko je očekivao "big bang" Nicklasa Bendtnera. Danac je ušao u 70. minuti umjesto Dosta, a 19 minuta kasnije zabio je za izjednačenje koje je odvelo njegovu momčad u uzbudljivo raspucavanje penala. Xabi Alonso nije imao sreće, točnije Casteels mu je nogom sjajno skinuo udarac s bijele točke u drugoj seriji, a pobjedu Wolfsburga i osvajanje naslova prvaka Superkupa potvrdio je heroj ili kako mu tepaju Lord Bendtner.

Nevjerojatna utakmica kao najbolja najava nove sezone

Guardiola vjerojatno neće previše plakati za ovom utakmicom, ali ostaje činjenica da je Bayern već treći uzastopni put ostao bez Superkupa. Jasno, njihov je glavni fokus troglava zvijer: Liga prvaka, njemačko prvenstvo i Kup, ali navijači su vjerovali da će im ova utakmica odgovoriti na pitanje; Quo vadis, Pep? Htjeli su vidjeti je li pronašao dobitnu formulu pomoću koje će pregaziti cijelu Europu, a naročito nakon što je odobrio prodaju Bastiana Schweinsteigera u Manchester United.

Costa se pokazao kao pravo pojačanje  

Bavarci su silovito otvorili utakmicu. Lewandowski je u 2. minuti promašio prvu stopostotnu šansu, a druga se ukazala pet minuta kasnije kada je Costa pogodio gredu i nitko od prisutnih napadača Bayerna nije pospremio loptu u praznu mrežu. Nakon toga dolazi do buđenja udarnih špica Wolfsburga. De Bruyne i Perišić, kojem je ovo možda i zadnja utakmica u dresu Vukova ozbirom na interes Intera, trudili su se dalekometnim udarcima otvoriti obranu Bayerna, ali ako i probijete posljednju liniju bavarskog stroja onda je pred vama još jedan vrlo težak zadatak - Manuel Neuer. Upravo je Neuer u 24. minuti spasio Bayern od primanja pogotka. Perišić je sjajno probio bok, a zatim je uputio vrlo neugodnu loptu koja je prevarila sve igrače u petercu i nezgodno se odbila od zemlje, ali Neuer je refleksno reagirao te je spasio svoju ekipu u posljednji trenutak.

Ipak, najbolju šansu na utakmici do tada imao je Kevin De Bruyne. Belgijac je izbjegao offside zamku, sjajno je prebacio Neuera koji je neoprezno izletio s gol linije, ali završnica akcije bila je katastrofalna. Umjesto da s 11 metara mirno pošalje loptu u praznu mrežu, De Bruyne nije bio koncentriran pa je lopta prošla metar kraj desne stative.


Vukovi ostali na spavanju

Na teren je nakon kratkog odmora istrčala samo jedna ekipa - Bayern. Vukovi su u nekim reakcijama što na sredini terena, a što u obrani izgledali tragikomično. Bayern je to iskoristio pa je na krilima Coste, koji je ovog ljeta stigao iz Šahtara, malo pomalo uništavao obranu Wolfsburga. Općenito govoreći, Costa je bio nerješiva enigma za obranu Vukova. Strahovito brz s nevjerojatno točnim ubačajima, Guardiola je itekako pogodio s njegovim dovođenjem. Kako bilo, Costa je po tko zna koji put probio lijevi bok, a zatim je ubacio na prvu stativu gdje je iz voleja poentirao Robben.

 Ubrzo je stigao i odgovor Vukova. Dost je izbio sam pred Neuera, ali šutirao je ravno u njemačkog vratara. Nevidljivi i neprecizni Dost ubrzo je završio na klupi, a Dieter Hecking na travnjak je poslao Nicklasa Bendtnera.

Tako blizu, a ipak tako daleko

Guardiola se već vidio na postolju kako zajedno s kapetanom Lahmom podiže prvi trofej u sezoni, igrači Bayerna pokupili su stvari s klupe i samo se čekao posljednji sučev zvižduk. Međutim, onda im se dogodio - Bendtner. Danac je zabio u 89. minuti nakon sjajnog ubačaja De Bruynea s desne strane, a psihološki uzdrmani Bavarci nisu se uspjeli oporaviti do ruleta penala.

Casteels je gotovo svima pročitao udarac, a jedini nesretnik u cijeloj ovoj priči bio je Xabi Alonso kojem je vratar Wolfsburga obranio nogom. Kako to inače biva u bajkama, Bendtneru je pripala čast da zaključi priču, što je i učinio. Preciznim je udarcem s bijele točke matirao strašnog Neuera za prvi trofej Wolfsburga u novoj sezoni.

Sastavi:



Wolfsburg: Casteels - Rodriguez, Klose, Naldo, Vierinha - Arnold, Guilavogui - Perišić, De Bruyne, Caliguiri - Dost

Bayern: Neuer - Benatia, Boateng, Alaba - Lahm, Alonso, Alcantara, Costa - Muller, Lewandowski, Robben

Guardiola: Naslov je naslov...

Guardiola je nakon utakmice bio razočaran.

"Naravno, nama su važni Bundesliga, Kup i Liga prvaka, ali naslov je naslov. Žao mi je. Igrali smo dobro, borbeno i imali smo bezbroj šansi. Međutim, što je tu je... Čestitke Wolfsburgu", rekao je Pep.

"Bili smo bolja momčad i ne smije nam se dogoditi da primimo gol na kraju utakmice. To je nedopustivo, žalostan sam zbog toga. Imamo još vremena uoči sezone, znamo što trebamo popraviti", poručio je Jerome Boateng.

"To vam je nogomet", rekao je strijelac jedinog pogotka za Bayern u regularnom dijelu, Arjen Robben.

"Svi smo nezadovoljni, trebali smo pobijediti s više golova razlike, a na kraju je ispalo ovako", zaključio je Nizozemac.

Pročitajte više