Perasović i Šarić nabrijani na Njemačku: Navijači, dođite u Arenu!

Foto: Hina

U HOTELU Panorama danas je održana konferencija za medije povodom sutrašnje utakmice protiv Njemačke.

> Nowitzki očekuje da će igrati protiv Hrvatske

Izbornik Perasović i igrači Bogdanović i Šarić podijelili su svoje dojmove što se tiče dosadašnjih priprema i očekivanja za sutrašnju utakmicu:

"Jedva čekamo prvu službenu utakmicu. Ona će nam dati impuls za Eurobasket. Svi su željni igre, osjeća se neki naboj u zraku", rekao je Perasović te nastavio:

"Što se tiče sutrašnje utakmice, više smo zaokupljeni našom igrom nego protivnicima. Dobro ćemo se pripremiti, rotirat ćemo malo više, ali smatram da trebamo igrati maksimalno. Kad se štediš i čuvaš onda je veća vjerojatnost ozljeda i nesuglasica." 

Hrvatska će igrati ponovno protiv Nijemaca u nedjelju u Bremenu

"Ići će svih 15 igrača, ali 12 će igrati. Dobro je imati više igrača jer mogu neke odmoriti na treningu, to nam je jako dobro došlo." 

Peras je komentirao Njemačku, a posebno Dirka Nowitzkog:

"Nowitzki i Schröder su zvijezde i sve se vrti oko njih. No imaju oni puno visokih igrača i mogu složiti petorku sa čak pet dvometraša. Nowitzki? Imam ja i boljih."

Dario Šarić se nada dolasku velikog broja ljudi:

"Nadam se dolasku navijači tako da se naviknemo na pritisak koji će donositi domaća publika tijekom prvenstva", a Bogdanović je dodao kako je Njemačka pravi test da vide u kakvoj su natjecateljskoj formi.

Šarić kaže da još ima problema sa zglobovima:

"Još osjećam bolove, imam male upale kod trčanja, nisam na 100 posto, ali vraćam se. Bit ću na 100 posto oko 20.8. kad uhvatim nekoliko utakmica za redom i nadam se da ću na prvenstvu biti u top formi", kaže Šarić koji ne želi da Nowitzki zaigra sutra:

"Ja bih volio da ne igra ni u Areni ni na prvenstvu jer je moja pozicija i ja ga moram čuvati. A kad dođem u NBA, bit će prilike da igram protiv takvih igrača."

Bogdanović ne dijeli Šarićevo mišljenje:

"Osobno bih htio da igra, da naša obrana osjeti kako je igrati protiv takvog igrača. Nowitzki je jedan od najboljih europskih košarkaša ikada".

Igrači odabrali kapetana

Također je odlučeno između igrača da Roko Ukić ostaje kapetan, a dokapetani će biti Ante Tomić i Bojan Bogdanović.

Utakmica protiv Njemačke se igra sutra u 21 sat u Areni Zagreb.

Pročitajte više