Perasović otkrio recept za Makedoniju

Foto: Hina

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u utorak u 21 sat u Areni igra susret trećeg kola skupine C Europskog prvenstva, nakon što je u prva dva kola odradila sudare s najvećim rivalima te upisala pobjedu protiv Slovenije i poraz od Grčke.
 
> Košarkaši ljuti: Džaba nama sport, ako ne pobjeđujemo

>
Komentar Mateja Mamića: Ova Hrvatska uskoro će pobjeđivati velike
 
Perasović želi prelomiti utakmicu prije zadnjih minuta
 
Izbornik Velimir Perasović spreman je za još jedan zahtjevan okršaj, ovaj put protiv Makedonije: "To će biti vrlo teška utakmica, s obzirom da je u situaciji kad moraš dobiti, to uvijek teško napraviti."
 
"Igramo protiv momčadi koja igra jako strpljivo i disciplinirano u napadu i ima čvrstinu ispod koša i ako ne prelomiš utakmicu, oni znaju igrati i biti opasni", objasnio je svoj oprez. 
 
Makedonci su, inače, u prva dva kola upisali poraz od Grčke 85:65 te pobjedu nad Nizozemskom 78:71, a s tribina su u oba susreta imali brojnu i glasnu podršku.
 
"Moraš stalno raditi i biti ozbiljan ako ne želiš da se utakmica rješava u zadnjim minutama", dodao je Peras i istaknuo još jednu neugodnu stranu Makedonije: "Protiv momčadi koja jako puno šutira za tri poena je uvijek velika opasnost. Možeš otići na 10 poena prednosti, a oni te brzo stignu, što su pokazali u susretu s Grčkom, kad su veliki zaostatak vrlo brzo dostigli i pali tek u zadnjoj četvrtini.
 
"Treba biti odlučan i vrlo discipliniran"
 
"To je momčad koja zna igrati košarku, koja igra duge poene, ali i u kontranapadu šutira za tri poena. Sve su to karakteristike momčadi koje vrlo brzo mogu preokrenuti negativni rezultat i protiv njih treba biti odlučan i vrlo discipliniran", njegov je recept za drugu pobjedu na ovom turniru, koja bi Hrvatskoj otvorila vrata osmine finala. Tamo koji prolaze četiri najbolje momčadi iz skupine.
 
Još uvijek se ne može sa sigurnošću reći hoće li Bojan Bogdanović biti na raspolaganju izborniku, nakon što je zbog vrlo nezgodnog udarca u glavu na otvaranju protiv Slovenije propustio utakmicu s Grčkom.

Pročitajte više