Perišić u Interu, Wolfsburgu ipak samo 16 milijuna: "Jako sam sretan. Forza Inter!"

Foto:Screenshot

IVAN PERIŠIĆ jutros je sletio u Milano, a poslijepodne prošao liječničke preglede i prisustvovao kasnijem treningu gdje je upoznao nove suigrače i stručni stožer. Inter će ga uskoro i službeno predstaviti kao novo pojačanje.
 
>>> Perišić napušta Bundesligu s pet trofeja u četiri godine
 
Finale ljetnog prijelaznog roka pratite na Indexu > Prijelazni rok: Draxler blizu Juventusa, u Torino stiže i Ibrahimović?
 
Perišić je sletio u Milano, a u zračnoj luci dočekali su ga brojni novinari i Interov direktor Dejan Stanković. Samo im je rekao: "Forza Inter! Jako sam sretan" i ušao u auto.

Inter još nije potvrdio transfer na svojim stranicama. Talijanski izvori tvrde da je ostalo riješiti još nekoliko detalja te bi službeno predstavljanje moglo biti tek u ponedjeljak.

Odšteta ipak 16 + 3 milijuna eura

S novim klubom Perišić će potpisati ugovor na pet godina.
 
Prema insajderskim informacijama talijanskih novinara, pregovori između Wolfsburga i Intera bili su dugi i naporni. Nijemci su željeli povećati odštetu na više od 20 milijuna eura, ali navodno je dogovor pao na 16 milijuna plus tri milijuna eura kroz bonuse.


Perišićev agent: U 2 ujutro smo postigli dogovor, Ivan potpisuje za Inter do 2020. godine
 
"Postigli smo dogovor kasno sinoć, bilo je oko 2 sata ujutro. Ivan će danas proći liječnički pregled i potpisati petogodišnji ugovor s Interom", rekao je Perišićev agent Tonći Martić.
 
Još sinoć, nakon pobjede Wolfsburga nad Schalkeom 3:0 direktor Klaus Allofs priznao je da njemački klub ostaje bez dva najbolja igrača. Na njima će zaraditi, procjenjuje se, gotovo 100 milijuna eura. > Allofs najavio odlazak Perišića i de Bruynea: "Vidite da igramo dobro i bez njih"
 
Mancini: Neću o Perišiću, mislim na Carpi

Trener Intera Roberto Mancini sinoć je rekao da ne zna ništa o dolasku Perišića, a jutros je odbio komentirati svoje novo pojačanje. I dalje tvrdi da je maksimalno koncentriran na utakmicu s Carpijem. 
Pet trofeja u četiri godine: Zbog Intera se Perišić odrekao Lige prvaka
 
Perišić je s "Vukovima" osvojio njemački kup prošle i Superkup ove sezone, a Bundesligu napušta s pet trofeja u četiri godine. Zbog Interovog zova Perišić se odrekao igranja Lige prvaka ove sezone, dok je Inter ostao bez plasmana u Europu.
 
Perišić peti Hrvat u Interu
 
Perišić bi u nedjelju trebao postati peti hrvatski nogometaš koji će odjenuti Interov crno-plavi dres. Prije njega nosili su ga Dario Šimić, Marko Livaja, Mateo Kovačić te Marcelo Brozović koji će s Perišićem dijeliti svlačionicu. 
 
I Hajduk će zaraditi
 
U Wolfsburg je stigao 2013. godine za 8 milijuna eura iz Borussije Dortmund, s kojom je također osvojio Kup i Superkup, ali i naslov prvaka Bundeslige. Ranije je igrao za Club Brugge, Sochaux i Rooselare. U Belgiju je otišao iz Hajdukove mlade momčadi za simboličnu odštetu propisanu od FIFA-e.

Hajduk bi od Perišićevog transfera ipak mogao značajno profitirati. Zbog FIFA-inog "Fonda solidarnosti" trebao bi dobiti oko 400 tisuća eura, jer je u splitskog klubu trenirao od 12. do 17. godine. Dio kolača dobit će i Sochaux, koji ga je odveo s Poljuda kao juniora.
 

Pročitajte više