Pet trenutaka koji su obilježili karijeru Cro Copa

Foto:Fightsite

GLORY 14 neizostavna je tema svih ljubitelja borilačkih vještina te novinara koji ih prate. Uoči meča između Mirka Filipovića i Remyja Bonjaskog portal Bleacherreport.com izvukao je pet trenutaka koji su obilježili karijeru Cro Copa.

 

Među pet najvećih trenutaka u kickboks i MMA karijeri za početak je izdvojena pobjeda protiv Igora Vovchanchyna na Prideovim eliminacijama iz 2003.

Cro Cop je pri ulasku u MMA svijet imao težak niz koji je uspješno svladavao. Bio je to zapravo ubojit niz među kojima su bili Fujita, Sakuraba, Herring... Vovchanchyn je bi jedan od boraca u nizu. Originalni kickboksač koji je došao u MMM, a u svojoj je karijeri ranije imao pobjede protiv boraca koji su bili duplo veći od njega. No, bio je poznat po iznimnoj snazi udarca, snazi koju je i danas teško pronaći., tvrdi u svom tekstu Jack Slack, novinar Bleacherreporta. No, Cro Cop je stvar riješio ubojitim lijevim high kickom.

Sljedeći trenutak u karijeri je poraz od Antonia Rodriga Nogueire u studenom 2003.

Nakon što se svojim nastupima lansirao u sami vrh teškaša došlo je vrijeme za Nogueiru. U prvoj je rundi Cro Cop sjajno odradio posao i izluđivao protivnika, ali u drugoj je Minotaur uspio dovesti borbu u parter te je slavio armbarom.

Iako je izgubio taj dvoboj Filipović se znao vratiti. Izdvojena je borba protiv Marka Colemana u veljači 2005. u kojoj je Cro Cop slavio u prvoj rundi nakon sjajnog aperkata.

Jack Slack će naglasiti da unatoč tome što je bio strah i trepet u svojoj kategoriji i što je smatrana top borcem, nikako nije uspijevao doći do naslova. Sve do 2006 i Pride World Grand Prixa. U jednoj je večeri prvo sredio Wanderleija Silvu, a potom i Josha Barnetta. Sav se trud te večeri u Saitami naplatio i Mirko Filipović je osvoji naslov.

Odlazak u UFC nije mu donio ono što je želio i zato je povratak u kickboks označen kao peti trenutak koji je obilježio Filipovićevu karijeru. Potvrdio je to naslov pobjednika K-1 World Grand Prixa 2012.

Na kraju će teksta reći da sve što je učinio u svojoj karijeri dovodi do samo jednog zaključka: "Bio je uistinu veliki borac."

Pročitajte više